Slovenské aquaparky

 

 

Chcete-li si  odpočinout, zrelaxovat nebo načerpat nové síly, navštivte nějaký z celé řady aquaparků nebo thermalparků na Slovensku. Na celém území Slovenska se jich dohromady nachází neuvěřitelných 21. Nabízí komplexní péči, včetně ubytování, což ocení zejména náročná klientela a to vše za přijatelnou cenu. Celodenní vstupné se pohybuje pro dospělého okolo 20 Euro.

Aquapark je vodní zábavný park, kterého součástí jsou jak vnitřní, tak venkovní bazény s teplou vodou, které mají i léčebné účinky na lidský organismus. Nedílnou součástí relaxační zón jsou také přídavné atrakce jako tobogany, vodotrysky, divoká řeka, whirpool, fitness, wellness a několik druhů saun. Mezi nejznámější a nejnavštěvovanější aquaparky patří Tatralandia, Bešeňová, Aquapark Oravice a Aquacity Poprad.

Aquapark Tatralandia

Největší vodní areál na území Slovenska na severním břehu vodní nádrže Liptovská Mara s výhledem na Západní a Nízké Tatry asi 2 km od Liptovského Mikuláše.

                Tatralandia nabízí svým návštěvníkům 8 celoročně používaných bazénů s termální minerální vodou, jejichž teplota se pohybuje v rozmezí 26-38°C, součástí areálu je celá řada doprovodných vodních atrakcí- sauna, wellness, fitness a tobogány.

 Navštivit tento areál můžete denně od 10:00-21:00

 

 

Aquapark Oravice

Druhý největší vodní areál se nachází na území regionu Oravy, ležící skoro na hranici s Polskem. Voda je zde vysoce mineralizovaná, vyvěrá z hloubky 1611m a má 58°C. Celý areál má neuvěřitelnou rozlohu a to 1545m2. Obsah vody je sodno-vápenato-hořečnato-siřičitá s vysokým obsahem železa. Místní voda se používá zejména k léčbě onemocnění nervového, pohybového aparátu, ledvin a močových cest.

V areálu můžete využít nejen bazénů s horkou vodou, vířivek ale i tobogány, fitness a různými druhy masáží.

Otevřeno denně od 10:00-21:00

  

Aquapark Senec

Vodní areál se nachází v letovisku Slunečních jezer-na severu Sence. Součástí sportovního komplexu najdete je 8 bazénů, teplota vody je 28-38°C a v půběhu letní sezóny se jejich počet rozšíří na 13. Vodní areál nabízí i další vodní atrakce jako protiproudy, vodní trysky, vodní chrlič, vzduchový gejzír nebo vodní deštník. Nedílnou součástí jsou také masáže, perličková koupel a sauny.

Otevřeno  denně od 10:00-22:00

 

Aqaucity Poprad

Relaxačně sportovní areál využívá geotermální energii popradského vrtu s teplotou okolo 50°C. Aquacity je velmi dobře dostupný všemi dopravními prostředky- autem, vlakem i letadlem. Součástí sportovního areálu jsou bazény, které využívají ekologickou energii na ohřev vody. Proto patří aquapark v Popradu mezi nejekologičtější v celé Evropě. Mimo již zmiňovaných bazénů, zde najdete i kryoterapii- místnost , kde je – 132°C ( léčba onemocnění pohybového aparátu a dýchacího ústrojí), různé tobogany, wellness, fitness a spinning.

Otevírací doba  denně 10:00-22:00

 

Autor: Lukáš Bilík, DiS.

Zdroje: www.slovenske-aquaparky.webnode.sk

                www.mojeslovensko.sk/aquaparky

                www.venda.sk/sk/aquaparky-thermalparky

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/12/slovenske-narodni-parky/

4 komentáře

Přeskočit k formuláři pro komentář

    • Pavlína Tomisová (REK) on 9.5.2013 at 09:58
    • Reakce

    Aquaparky na Slovenku jsou, alespoň podle mě, mnohem zajímavější a jak je i uvedeno v článku, cenově dostupnější. Nabízí jak atrakce pro děti, tak i pro dospělé. Myslím, že typické pro Slovensko jsou také termální koupaliště, kam často jezdí lidé se zdravotními problémy. Aquaparky, o kterých se píše v článku, mě velice zaujaly tím, jak jsou vybaveny. Především Aquapark Tatralandia a Senec. Tam bych se určitě ráda podívala.

    • David Kuch on 26.5.2013 at 14:46
    • Reakce

    Slovensko je známo svými termálními prameny, kam odjakživa jezdí lidé se zdravotními problémy, tak i za účelem regenerace. Za posledních několik let se slovenské aquaparky dočkaly veliké modernizace. Podařilo se zrealizovat dobrou myšlenku spojení termálů a aquaparku a postarat se tak o multifunkční využití. Návštěva především rodin si přijde na své. Děti se mohou vyřádit na různých atrakcích a rodiče nabírat sílu pomocí termálních pramenů, masáží apod. Proto je Slovensko cílem mnoha turistů.

  1. Áno na Slovensku máme veľa Aquaparkov a veľa ich je dobre vybavených, ale niektoré sú cenovo posadené veľmi vysoko najmä tie Tatranské (Bešenová, Tatralandia, Aquacity Poprad). Ja osobne, keď som v Tatrách, dávam prednosť poľskému aquapartku v Bialke Tatranskej – je to za polovicu a vyzerá to úžasne: Pozrite recenziu: http://www.milujemewellness.sk/saunarium-v-terma-bania-takto-sa-robi-skvely-wellness/

    • Karolína on 28.1.2014 at 08:41
    • Reakce

    Aqaucity Poprad je skvěle vybavené, rádi se tam s přítelem vracíme. Doporučuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.