V Parku Parukářka je nově zrekonstruováno a rozšířeno dětské hřiště

Central Park Praha je v těsném sousedství jednoho z největších parků na rozhraní Žižkova a Vinohrad. Je tu nádherný výhled na panorama Pražského hradu, čistý vzduch a zároveň je to jen pár kroků od pestrých obchodů, kaváren, restaurací a klubů. Park Parukářka byl původně vinicemi, které založil již ve 14. století císař Karel IV. Viniční usedlost zakoupil v 19. století známý pražský parukář Jan Hrabánek a od tohoto pochází dnešní název. Dnešní Žižkované se chodí na Parukářku procházet, pořádají pikniky, nechávají se ovívat čistým vzduchem a kochají se výhledem na pražské panorama. V zimě se park stává oblíbeným místem sáňkování a dětských her.

     V parku Parukářka se nacházelo dětské hřiště, které již nevyhovovalo dnešním normám, a proto bylo zrekonstruováno a slavnostně otevřeno. Ihned po jeho slavnostním uvedení do provozu areál zaplnily desítky dětí s rodiči, které si nové herní prvky na výrazně rozšířeném prostoru přišly vyzkoušet. „Rekonstrukce hřiště je po obnově herního koutku na východní části  parku dalším  krokem k celkové  revitalizaci  Parukářky,“ uvedl zástupce starosty pro zeleň Jiří Matušek při slavnostním otevření. Radnice při plánování opravy vycházela i z rozsáhlé ankety mezi rodiči, kteří vyjadřovali své názory na hřiště v Praze 3. Herní prostor zde byl podle přání veřejnosti kompletně obnoven a především rozšířen, aby kapacita hřiště odpovídala velkému zájmu rodičů a dětí. Nabízí nové a originální herní prvky, jako třeba dřevěný domek na pružinách, vláček, klouzačky, kolotoč, hrazdu, pružinové houpačky a  pro větší děti lanovou pyramidu  a lanovku. Maminky určitě potěší altánek, do kterého se mohou schovat před deštěm a dostatek zastíněných laviček. Nechybí ani mobilní WC. Celé hřiště je oploceno a na noc se bude zamykat.

 Autor: Jan Daňek

Zdroj:

http://ulice.tyden.cz/zpravy/nejoblibenejsi-zelena-oaza-prahy-3-ma-krasne-hriste_653.html

http://www.centralparkpraha.cz/o-lokalite/park-parukarka.html

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/11/v-parku-parukarka-nove-zrekonstruovano-a-rozsireno-detske-hriste/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.