Třetí ročník pochodu Po hraničkách Telnice

 V předloňském roce uspořádala Asociace sportu pro všechny ve spolupráci se ZŠ a MŠ 1.ročník pochodu „Po hraničkách Telnice“. Navázali jsme na tradici našich předků, kteří na svátek sv. Jiřího (24. dubna) obcházeli katastr Telnice. Akce se setkala s příznivým ohlasem všech zúčastněných, kterých bylo celkem 56. Proto jsme se rozhodli pochod zopakovat a provětrat plíce čerstvým vzduchem přicházejícího jara i v letošním roce.

 

V sobotu 24. dubna 2010 bylo kolem 9. hodiny u vinárny Šatlava rušno. Startoval zde třetí ročník pochodu Po hraničkách Telnice.

 

„Cílem pořadatelů byla snaha o zapojení širší veřejnosti obce na zkvalitnění života na místní úrovni, zaujetí osobnostního charakteru, znovuobjevení přírodních krás okolí, uvědomování si ekologické nutnosti ochrany přírody, jakožto i návrat k regionálním a místním hodnotám.“ (T. Dohnal)

 Trasa pochodu byla vyznačena logem pochodu se změnou směru, heslem pak bylo vykročení správnou nohou do letošního jara. Na startu pochodu se sešlo 29 dětí a 42 dospělých.

Délka pochodu se pohybovala od 8 do 16 km. Pro účastníky pochodu budou připraveny dva okruhy: kolem celého katastru, který měří asi 16 km, a zkrácený v délce 8 km. Startovné činí 30 Kč, pro děti je pochod zdarma.

Akce je pořádána za finanční podpory obce Telnice.

Po cestě na účastníky čekaly dvě občerstvovací zastávky: U zlatého potoka a Občerstvení u unaveného poutníka. Podával se chléb se sádlem a cibulí, škvarková pomazánka, nealkoholické nápoje a pro starší účastníky svařené víno. Pořadatelé pro letošní rok připravili vědomostní test z telnické historie a současnosti. Na každou otázku byly tři odpovědi, z nichž jedna byla správná. Na konci pochodu na každého účastníka čekalo malé pohoštění, pamětní list a perníková sladkost, kterou tradičně upekla Lea Bímová. Čekaly zde i odpovědi na otázky. Převážná většina byla zodpovězena dobře.

Organizátoři děkují všem zúčastněným, za příjemně strávené chvíle.

 Autor: Petr Sklenář

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/11/treti-rocnik-pochodu-po-hranickach-telnice/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.