Zelený kruh nabízí pomoc dosud nerozhodnutým

Volby jsou již téměř doslova za dveřmi – a my pro ty, kdo si ještě nejsou svou volbou docela jisti, vřele doporučujeme stránky www.chytravolba.cz. Připravil je pro Vás Zelený kruh spolu s organizacemi Hnutí DUHA, FoRS a Glopolis a je na nich možnost seznámit se s konkrétními postoji nejen parlamentních stran k otázkám životního prostředí a rozvojové spolupráce.

Další informace přebíráme přímo z těchto stránek: Užitečnou předvolební pomůckou je především takzvaná „předvolební kalkulačka“. Byla připravena na základě odpovědí parlamentních i neparlamentních stran na tři desítky palčivých otázek, s jejichž řešením se budou poslanci v novém volebním období s největší pravděpodobností potýkat. Snadno si tak můžete porovnat své postoje s postoji stran a zjistit, které z politických uskupení je Vám bližší. Na obdobném principu funguje i „parlamentní kalkulačka“. V té si můžete jednoduše porovnat své postoje s postoji stran projevenými v některých konkrétních hlasováních.

Kromě názorových kalkulaček nabízí stránky také stručné analýzy konkrétních kroků v programech relevantních politických stran v oblasti životního prostředí a rozvojové spolupráce, předvolební názory významných osobností, videozáznamy z předvolebních debat, anketu o největšího „Špinavce“ uplynulého volebního období a řadu dalších materiálů.

Věříme, že Vám stránky pomohou v případné nejistotě – hlavně ale pevně doufáme, že se rozhodnete k volbám jít a využít šance ovlivnit veřejné dění!

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/05/zeleny-kruh-nabizi-pomoc-dosud-nerozhodnutym/