Jízda za cykloobousměrky

Velká podzimní cyklojízda 14. září pojede za více cykloobousměrek v Praze. Proč? Všechny důvody najdete v tomto článku webu Prahou na kole.

Ukažte, která ulice vás trápí

Chcete-li s námi také jet za nové cykloobousměrky (není to povinné:-), vyberte si tu jednosměrnou ulici, která vás nejvíc tíží, a řekněte to na cyklojízdě transparentem (nebo aspoň bannerem A4) s jejím názvem. Na začátku jízdy uděláme pěkné skupinové foto a ulice, o které bude podle transparentů největší zájem, začneme hned po volbách intenzivněji řešit.

Tady je šablona, s jejíž pomocí si doma snadno vytisknete ulici podle libosti. Vytištění transparentu s názvem ulice si ale můžete objednat i u Auto*Matu přes jednoduchý formulář.

Nevíte-li, jak se jmenuje ta problémová ulice, kterou jezdíte (nebo se jí pracně vyhýbáte), zkuste jeden z těchto odkazů:
naše mapa návrhů na zlepšení,
seznam podnětů na cykloobousměrky na webu Cyklisté sobě.

Našich top 5 tipů, jejichž podporou rozhodně nic nezkazíte:

Šeříková (Praha 1). Odpor proti zobousměrnění trvá ze strany městské části už sedm let. Mají na stole devět návrhů na legalizaci. I když důvodem byla nejspíš “ochrana” Kampy, není důvod to vzdávat.

Ke Karlovu (Praha 2). Zásadní příjezd z centra na Nuselský most. Cykloobousměrka byla připravená, ale dopravní komise Prahy 2 ji zamítla.

Jeseniova (podnět 1podnět 2) (Praha 3). Veřejná podpora zde pomůže prosadit zobousměrnění zásadní alternativy frekventované ulice Koněvovy.

Dejvická (Praha 6). Jednosměrná hlavní městská třída je současně blokem pro bezpečný výjezd z centra.

Osadní (Praha 7). Ulice brání plošné prostupnosti v dolních Holešovicích, které jsou jinak pro jízdu na kole velmi vhodné.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2014/09/jizda-za-cykloobousmerky/