Auto*Mat zve na předvolební debaty

Iniciativa Auto*Mat pořádá k příležitosti komunálních voleb do zastupitelstva Hlavního města Prahy sérii čtyř tématických předvolebních debat s kandidáty z nejvyšších pozic. Veřejně přístupné debaty budou probíhat od 10. 9. 2014 do 2. 10. 2014.

Úvodní debata se uskuteční dne 10. 9. od 18.00 v prostorách kláštera sv. Jiljí v centru (Husova 8, vstup z Jilské ulice). Zaměřena bude na veřejný prostor a kandidáti budou odpovídat na otázky přestavby veřejných prostranství, nových dokumentů vzniklých nedávno na Institutu plánování a rozvoje (Manuál tvorby veřejných prostranství, Pražské stavební předpisy), bezbariérovosti veřejných prostranství a veřejné dopravy, reklamy v Praze atp. Více na FB události zde.

Druhá z debat proběhne 16.9. od 18.00 v letenském Bio Oko (Fr. Křižíka 15). Hlavním tématem bude participace. Bavit se budeme také o otevřenosti správy města, participativním plánování a rozpočtu, zjednodušené podpoře kreativních projektů (rychlé granty), budoucnosti Metropolitní ozvučné desky, či spolupráci Prahy s českými a evropskými městy. Tato témata se objevují teprve v poslední době a ani tradiční strany s nimi nemají potřebné zkušenosti. Více na FB události zde.

Debata třetí se bude zabývat mobilitou v hlavním městě. Jakou prioritu má pro strany výstavba metra D, k čemu chtějí strany využít tunelový komplex Blanka, jestli máme zavádět nízkoemisní zóny, příměstská železnice, tramvaj na Václavském náměstí nebo parkování kol? Dočkáme se železnice na Kladno a na letiště?  Jak by měl fungovat Dopravní podnik, a jakým způsobem si budeme jeho služby a rozvoj lépe platit? Termín debaty je stanoven na 24.9. od 18 hodin. Místo bude upřesněno.

Finální debata týden před samotnými volbami, tedy 2. 10., se uskuteční přímo na tolik diskutované pražské náplavce na lodi Tajemství. Pozváni budou výhradně kandidáti na primátora hlavního města a budou hovořit o strategii Prahy, o svých představách dlouhodobého rozvoje a vizích přesahujících jedno volební období. Více na FB události zde.

Na debaty jsme pozvali tyto politické strany: 65 demokratů Jana Kasla, ANO 2011, ČSSD, KSČM, ODS, Piráti, Pro Prahu, Svobodní, Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL, Starostové a nezávislí), Úsvit přímé demokracie a TOP 09.

Kromě celopražských debat v průběhu září a října podporujeme, či pořádáme ve spolupráci s místními spolky také debaty na úrovni městských částí. O jejich konání vás budeme informovat.

Praha 10 23.9.

Praha 6 25.9.

Praha 7 25.9.

30.9. Celopražská debata Sdružení Nového Města pražského o budoucnosti Václavského náměstí v divadle ABC. Více na FB události zde.

Praha 3 6. 10. Více na FB události zde.

Praha 1 7.10.

Na www.auto-mat.cz posléze najdete videosestřihy a souhrnné články z většiny večerů.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2014/09/automat-zve-na-predvolebni-debaty/