Děkujeme všem, co se zapojili nebo zúčastnili slavností Zažít město jinak a Velké podzimní cyklojízdy 2012

Velká podzimní cyklojízda, pouliční divadlo, koncerty, tanec, setkávání s přáteli, spokojené polehávání a další stovky aktivit vystřídaly během celé soboty 22. září auta v ulicích a na náměstích 23 pražských čtvrtí. Pražané zažili své ulice jeden den v roce jinak a oslavili tak Mezinárodní den bez aut.

Václavák, Karlín, Těšnovský tunel, Hlávkův most tam a zpět, magistrála a zase Václavák. Velká podzimní cyklojízda dojela s pochvalou za skvělou spolupráci od Dopravního podniku a Dopravní policie zpět do svého cíle, zaplnila půlku Václaváku a opět ukázala, že jsou ulice Prahy plné kol. Celé odpoledne a večer pak tisíce Pražanů navštěvovaly ulice oživlé činnostmi a dočasnými změnami, které připravili místní obyvatelé, podnikatelé a spolky.

 

Na hlavní fotogalerii Auto*Matu postupně uploadujeme výběr z došlých fotek.

Je teď pouze na nás, jestli na podobné zážitky budeme muset čekat až další půlrok nebo rok. Opravdu každý může „zítra vstát a změnit svoje město“. Spojujme se s ostatními, měňmě své okolí a společně zažívejme město jinak 365 dní v roce! 

Každá z 23 zón sousedských slavností i cyklojízda byly nezištně organizovány místními spolky a sdruženími. Máte-li možnost, přidejte se k nim nebo je alespoň podpořte. Kontakty na ně najdete zde.

Cílem cyklojízd je, aby se jízda na kole stala pro Pražany prostředkem každodenního efektivního a příjemného pohybu městem. Pokud stále váháte, zda-li to jde, podívejte se na informační web Prahou na kole, který nabízí maximální podporu pro to, aby vaše jízdy po Praze na bicyklu byly příjemné a bezpečné.

Odvděčit se za příjemné zážitky z 22. září a ocenit několikaměsíční úsilí stovek zapojených organizátorů můžete také zakoupením parádních triček ze speciální edice Zažít město jinak.

Chcete-li podpořit činnost hlavního organizátora – iniciativy Auto*Mat – a mít dobrý pocit, že se činnost Auto*Matu odehrává i s vaší spoluúčastí, vstupte do Klubu přátel Auto*Matu a budete na oplátku pravidelně dostávat přehledné informace o naší práci a pozvánky na související akce.

 

Veškeré připomínky, či reakce na Velkou podzimní cyklojízdu či Zažít město jinak směřujte prosím na:

zmj@auto-mat.cz

Teď se chvíli sami sbíráme a snažíme oživit po náporu předchozích dnů a týdnů. Auto*Mat v neděli jeden den dělá pouze napůl. Od pondělka v tom ale zas jedeme naplno:) Sledujte www.auto-mat.cz nebo FB profil Auto*Matu. Pojeďte v tom s námi!

Moc děkujeme za společný zážitek!

Auto*Mat, desítky dobrovolníků, desítky občanských sdružení a spolků a všichni ostatní, kdo pomáhali!

Akční září ještě nekončí. Podívejte se na přehled chystaných záříjových akcí, sledujete Facebook Zažít město jinak a naviděnou v ulicích.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2012/09/dekujeme-vsem-co-se-zapojili-nebo-zucastnili-slavnosti-zazit-mesto-jinak-a-velke-podzimni-cyklojizdy-2012/