Cyklojízda zavedla lidi do Karlína i na magistrálu

Okolo 4000 lidí dnes vzalo svá kola a přijelo na Václavské náměstí. V 10:30 tu totiž startovala Velká podzimní cyklojízda, tradiční akce Auto*Matu, která se konala při příležitosti Dne bez aut. Zatímco ranní zamračené nebe naznačovalo, že bude ve znamení pláštěnek a deštníků, při zahajování jízdy optimisticky vykouklo sluníčko a zavládla dobrá nálada.

Peloton se protočil okolo „koně“, zatočil do Opletalovy ulice a dále do zklidněné oblasti v Karlíně, kde už si mnozí díky horku museli svlékat bundy. Mezi největší zážitky patřil průjezd tzv. „husákovým tichem“, tunelem vedoucím podél vltavského nábřeží, kterým se rozléhalo cinkání zvonků a trubek. Následoval nájezd na magistrálu, přejezd přes Hlávkův most a elegantní smyčka u Bubenské ulice, kde se cyklisté na špici pelotonu potkávali v protisměru s těmi, kteří teprve přijížděli. Řidiči na magistrále nevěřili svým očím a se zapálenou cigaretou v puse si natáčeli nekončící „štrůdl“ lidí na kolech na své telefony. Někteří z nich dokonce vypnuli motory a vystoupili z aut, aby se šli podívat zblízka.

Na Václavské náměstí dojely tisíce lidí, kteří zakončili dnešní vyjížďku zvedáním kol nad hlavu. U stánku Auto*Matu pak mnoho lidí podpořilo festival Zažít město jinak koupí originálního designového trička.

Sousedská slavnost na více než 20 místech v Praze se nyní rozbíhá naplno a bude trvat až do večerních hodin.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2012/09/cyklojizda-zavedla-lidi-do-karlina-i-na-magistralu/