Kráska a bicykl v úterý ve Světozoru

Milí příznivci, přátelé, kamarádi, zveme vás na promítání filmu „Kráska a bicykl“, které proběhne v úterý 26. dubna od 20:30 ve Velkém sálu kina Světozor v rámci cyklu Filmové večery s Auto*Matem. Po projekci bude následovat diskuse s autory filmu a zástupci sdružení Auto*Mat.

Proč dívky z britského Darlingtonu nepovažují ježdění na kole za cool, proč jim to připadá dětinské a nebezpečné? A proč naopak dívky z Brém vidí kolo jako dopravní prostředek, který jim dává volnost a mají z něj potěšení? Britsko-německý dokument „Kráska a bicykl“ mapuje život dvou skupin dívek, které od sebe odděluje moře a rozdílné společenské klima.

Film Kráska a bicykl
Délka: 55 minut + diskuse s režiséry a zástupcem inciativy Auto*Mat
Režie: Richard Grassick, Beatrix Wupperman
Produkce: Darlington Media Group
Jazyk: anglicky a německy, české titulky

Program Světozoru a rezervace:

    http://www.kinosvetozor.cz/cz/program/filmy/4199/Kraska-a-bicykl/

Film Kráska a bicykl začali natáčet režiséři Richard Grassick a Beatrix Wuppermanová v roce 2008 se skupinkou mladých žen v Darlingtonu, z nichž většina na kole původně nejezdila. Producenti je skontaktovali s podobnou skupinou v Brémách a během návštěvy Německa se přesvědčily, že bicykl nemusí být nutně nezkrotné zvíře v ulicích města a že na něm mohou vypadat i přitažlivě. Dívky chtěly podobným způsobem a na podobných bicyklech jezdit po městě i doma v Británii, a tak se zrodila darlingtonská cyklistická avantgarda…

Richard a Beatrix, kteří stojí za celým projektem i za filmem, který o něm vznikl, budou ve čtvrtek v Praze rovněž filmovat Velkou jarní cyklojízdu, a to z kol a vozíku zapůjčených od firmy Velorama, kteréžto tímto děkujeme.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/04/kraska-a-bicykl-v-utery-ve-svetozoru/