Víceúčelové hřiště Všechovice

V roce 2007 zastupitelstvo obce Všechovice rozhodlo o vypracování projektové dokumentace na výstavbu víceúčelového hřiště. O rok později byla vypracována ve spolupráci s Ing. Pavlou Krbálkovou, manažerkou Mikroregionu Záhoran, žádost o dotaci v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Střední Morava, podporovaného Evropskou unií. Na podzim 2008 nám byla dotace v celkové výši 4.900.000 Kč přiznána. Znamenalo to 90 % z celkových nákladů 5.450.000 Kč.

Výstavba byla zahájena firmou Funny Sport Zlín na začátku dubna roku 2009. Nejdříve byly provedeny práce na podkladních vrstvách. Pro zajímavost: bylo odbagrováno více než 640 m3 zeminy, tedy téměř 80 nákladních automobilů. Zpětně na drenážní a podkladní vrstvy bylo navezeno 1000 tun kameniva. Na povrch umělého trávníku bylo ručně navezeno 36 tun křemičitého písku a poté 26 tun gumového granulátu. Samotný trávník je vyroben z polyetylenových vláken všitých do podkladní textilie v hustotě 9000 vpichů na metr čtvereční .Tento povrch umožňuje využívat hřiště po celý rok za každého počasí. Součástí je i vysoce kvalitní osvětlení na čtyřech 12 metrových stožárech, které celou plochu – 1.900 m2 perfektně osvětlí.

A tak v sobotu 4. července 2009 dva mladí fotbalisté slavnostně přestřihli pásku a nové hřiště se zaplnilo sportovci. To už moderátor Radia Čas a pořadu Bludiště ČT Roman Pastorek všechny seznamoval s programem sobotního odpoledne a také s parametry nového hřiště. Na hřišti o rozměrech 32 x 58 metrů je lajnování pro malou kopanou, dva volejbalové a nohejbalové kurty a velká fotbalová brána s pokutovým územím.

Hřiště využívají jednak žáci základní a mateřské školy Všechovice, oddíl kopané Tatran, mládežnické fotbalové týmy od přípravky po dorost FKM Všechovice-Opatovice, volejbalisté a všichni občané naší obce, kteří mají zájem. První vyzkoušeli nový umělý trávník žáci FKM Všechovice – Opatovice v přátelském utkání, které zakončili soutěží o krále střelců. Poté byl zahájen miniturnaj v malé kopané mužů Všechovice „A “, „B “ a „C “. Program zpestřil držitel mnoha světových rekordů v dovednostech s fotbalovým míčem Jan Skorkovský. Závěr patřil volejbalistům Všechovic, kteří si pozvali k přátelskému zápasu tým Těžký míč z Hranic. Mezi jednotlivými zápasy vystoupily roztleskávačky ze ZŠ Všechovice CHOCODROPS pod vedením Ireny Kývalové a paní učitelky Ivy Randůsové. O občerstvení se postarali naši dobrovolní hasiči s velitelem Tomášem Staňkem.Večer všem k tanci a poslechu zahrála skupina Všechomor.

Autor: Tomáš Vávra

Zdroje :

 Dohnal, T., & Hodaň, B. (2008). Rekreologie. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.

Zpravodaj Mikroregionu Záhoran

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/03/viceucelove-hriste-vsechovice/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.