Zimní stadion v Moravské Třebové včera a dnes

Moravská Třebová leží na pomezí Čech a Moravy. Město založil v polovině 13. století Boreš z Rýzmburka. Za vlády pánů z Boskovic byla Moravská Třebová centrem humanistické vzdělanosti. V centru města lze obdivovat pozdně gotické a renesanční mázhausy,  zejména pozoruhodná je renesanční radnice. Další významné památky jsou soustředěny na nedalekém Křížovém vrchu. Moravská Třebová se též může pyšnit renesančním zámkem, který je postupně rekonstruován.

V měsíci říjnu letošního roku se Moravská Třebová dočkala otevření zrekonstruovaného zimního stadionu. Stalo se tak díky první etapě projektu „Infrastruktura pro sport a volný čas v Moravské Třebové“ sdělil místostarosta města Václav Mačát.

Před několika lety tento objekt byl hodně využívám jak moravskotřebovskými hokejisty tak i širokou veřejností. Jeho vzhled byl již zastaralý a nedal se využít k jiným sportovním akcím. Ve vlastních vzpomínkách ho mám uchován jako zimní stadion, kde jsem chodila na veřejné bruslení a s kamarády tam trávila svůj volný čas v zimním období. Působil na mě nevzhledně a přála jsem si, aby mohl být zrekonstruován. S postupem času se má přání vyplnila a stadion se dočkal velkých změn. Výstavba nové tribuny umožní využití objektu i mimo zimní sezónu. Celková kapacita se zvýšila na 1160 osob a bylo zde vybudováno 74 parkových míst. Občané tak mohou využívat sportovní akce, na které nebylo doposud místo, například turnaje v in-line hokeji nebo tenise. Pozitivní je, že objekt je zaměřen na širokou sportovní veřejnost města a celého regionu. Věřím, že zimní stadion bude plně veřejností využíván a s nadcházejícím zimním obdobím si rodiče s dětmi užijí zimních radovánek na ledové ploše.

 

stadion po rekonstrukci

 

Autor: Monika Nečasová

 Zdroje: 

Zpravodaj 2010

http://www.mtrebova.cz/

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/11/zimni-stadion-v-moravske-trebove-vcera-a-dnes/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.