Bicycle Music Festival v Praze v sobotu 10.7.

Na různých místech Prahy, v sobotu 10.7., další zastávka amerického hudebního uskupení The Ginger Ninjas v rámci celosvětového turné Pleasant Revolution. Farmářské tržiště, otevírání Bajkazylu na náplavce, večer v Troji a Fresh Film Ride.

Zázvoroví Nindžové ale nejsou pouze běžným uskupením hudebníků, kteří se vydali na turné po světě. Oni totiž jedou na kolech. Sami si vezou veškerou aparaturu, šlapací generátor, stejně jako i veškeré další vybavení. To vše je činí takřka úplně nezávislými a umožňuje jim nejen hlásat, ale i názorně demonstrovat možnost žít s minimálními energetickými náklady a přitom svobodně tvoři, inspirovat druhé a objevovat svět.

11:00 Farmářské tržiště náplavka – Výtoň
14:00 Bajkazyl – náplavka pod Palackého mostem
18:00 – 23:00 Trojský kůň – Vodácká ulice u slalomového kanálu
21:00 Fresh Film Ride od Nové scény ND do Troje

Do Prahy se dopraví po jejich účinkování na festivalu Rock for People a stejně jako v Hradci, i v Praze předvedou, že nezávislost nemusí být nutně podmíněna výkonným motorem. Během dne vystoupí od 11h na náplavce u Výtoně v rámci pravidelných sobotních Farmářských trhů, od 14h pak o pár set metrů po proudu dál při příležitosti slavnostního otevření nového cyklistického komunitního centra Bajkazyl. Ten se nachází rovněž na pravobřežní náplavce poblíž Palackého mostu. Poté se kapela se svým doprovodem a za zvuků hudby z pojízdných soundsystémů přesune do Troji, kde je od 18h v plánu závěrečný koncert jejich pražského miniturné. Koncert proběhne na pódiu u venkovní vinárny-galerie Trojský kůň situované na břehu řeky poblíž slalomového kanálu. K Nindžům a jejich doprovodu se přidá i zatím nespecifikovaná místní kapela a celé soirée bude pokračovat tak dlouho, dokud budou přítomným stačit síly na šlapání a vytváření elektřiny. Okolo 23h by na místě mělo proběhnout také poslední promítání paralelně probíhající akce Fresh Film Ride v rámci Fresh Film Festu. Filmová cyklojízda vyráží v 21h od Nové scény Národního Divadla.

Sobota bude dlouhá, pojeďte proto Ginger Ninjas podpořit a strávit alespoň malý kousek Pleasant revolution po jejich boku. Je to příležitost, která se nemusí opakovat. Všechna vystoupení jsou zdarma, kapely však ocení dobrovolné příspěvky. Pro další informace se podívejte na FB událost Prague Bicycle Music Festival. Těšíme se na viděnou.

English summary:

We would like to invite you for Saturday July 10th for the Bicycle Music Festival Prague with participation of the Ginger Ninjas collective from California and elsewhere. This practically fully energetically independent music ensemble tours around the world spreading the ideas of independence and sustainable development through their music and way of transportation. They move themselves as like as their equipments by bikes producing electric energy by their pedalling generator.

They will play several gigs in Prague starting at 11 am at the Farmer’s market at the riverside at Výtoň (under the Vyšehrad rock) continuing from 2pm in front of Bajkazyl – celebrating thus the official opening of the new Prague city bikers community place under the Palacký bridge. Then the ensemble together with it’s company moves to Troja in the north of Prague where the show continues from 6pm at the garden-wine bar-gallery Trojský kůň (The Horse of Troy). At 9pm starts also the 1st Fresh Film Ride from the National Theatre heading up north to Troja where it arrives around 11pm for the last movie projection.

All the events are for FREE. The bands however graciously accept any donations given to them. See you on Saturday



Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/07/bicycle-music-festival-v-praze-v-sobotu-10-7/