Do práce na kole se chystá už 3500 lidí. Registrace prodloužena do 5. května

PRAHA – Během května se chystá šlapat do práce na kole už přes tři a půl tisíce lidí v jedenácti českých a moravských městech. Organizátoři soutěže Do práce na kole prodloužili registraci do 5. května. Stačí se přihlásit na webu dopracenakole.net. Firemní týmy budou po celý měsíc soutěžit v pravidelnosti dojížďky do zaměstnání na bicyklu a sbírat zelené kilometry. Na výherce čekají zajímavé ceny. Zapojit se mohou i jednotlivci. Cílem kampaně je omezit zbytečné zahlcování měst automobily při každodenních cestách do práce, zlepšit kondici lidí a oživit ulice.

„Mezi lidmi je o soutěž velký zájem. Chodí nám mnoho ohlasů, které žádají prodloužení registrace kvůli kolegovi či kamarádovi na dovolené. Rozhodli jsme se proto, že těmto lidem vyjdeme vstříc a i s ohledem na včerejší státní svátek prodloužíme možnost registrace do konce týdne, tedy do 5. května,“ řekla manažerka kampaně Do práce na kole Iva Nevečeřalová z iniciativy Auto*Mat.

V pravidelnosti své dojížďky do práce mohou soutěžit firemní týmy o dvou až pěti lidech. Zapojit se ale mohou také jednotlivci – například živnostníci nebo studenti, či dokonce lidé žijící mimo města zapojená do celostátní soutěže. Organizátoři z iniciativy Auto*Mat chtějí vyjít vstříc všem zájemcům a věří, že si každý najde svou soutěžní kategorii.

„Účastníci budou soutěžit nejen v pravidelnosti dojížďky či v počtu najetých kilometrů, ale i v kreativitě při zachycení zážitků ze svých cest. Soutěží se také o nejvtipnější hlášku kampaně spojenou s unikátní aplikací na Facebooku, díky níž si může každý účastník změnit svoji profilovou fotku a zveřejnit důvod, proč „šlape“,“ dodává Iva Nevečeřalová.

„Každé z jedenácti zapojených měst má navíc vlastní soutěže vycházející z místních podmínek. Například v Praze účastníci navrhují největší dopravní absurditu, v Ústí nad Labem probíhá soutěž krásy Cyklomodelka. Mezi zapojenými firmami se bude vybírat nejlepší vnitrofiremní soutěž a vyhlašovat se budou také vítězi tradiční kategorie Cyklozaměstnavatel roku.

K soutěži se dosud registrovalo přes tři a půl tisíce účastníků a jejich počet každým dnem roste. Vítězové jednotlivých kategorií se mohou těšit na hodnotné odměny, které věnovali sponzoři. Hlavními cenami jsou desetidenní zájezd na jachtě pro dvě osoby s možností cyklovyjížděk po ostrovech Dalmácie, a několik městských jízdních kol od firem Kellys a KLM. Tento týden mají zájemci o účast v soutěžích poslední šanci k registraci.

Šlapejte, soutěžte a vyhrajte! dopracenakole.net

Přílohy:

1) Šlapej taky! Začíná Do práce na kole 2013 (zpráva z března 2013)

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2013/05/do-prace-na-kole-se-chysta-uz-3500-lidi-registrace-prodlouzena-do-5-kvetna/