Mladší žáci Canibálci porazili Katalpu

V neděli hráli naši starší žáci poslední utkání venku, ve Frýdku Místku, kde nás hostil tým ostravské Katalpy. Počasí bylo nádherné a děti chtěly oslavit svůj svátek hezkou hrou.

Začali jsme na pálce, kde po dvou nádherných hitech Lukáše Pláňka a Marka Chrastiny jsme se dostali do tříbodového vedení. Naše radost netrvala dlouho a to doslova. Hned v polovině první směny při přechodu do obrany se zranil Lukáš Pláněk, dostal pálkou do nosu a musel být odvezen do nemocnice. (Lukáš se vrátil na hřiště, ošetřen, před koncem zápasu a podporoval nás svým fanděním) Ještě, že s námi jela Šárka Plhalová (naše náhradnice, která se později ukázala jako naše klíčová hráčka a zraněného Lukáše skvěle nahradila). Po krátkém přerušení jsme mohli konečně dohrát první směnu. Na kopci se předvedl náš kapitán Marek Chrastina, který po celých šest směn držel pálkaře soupeře daleko od první mety a svými dvanácti strike auty to jen potvrdil, také předvedl dva krásné běžecké homeruny. Skvěle se doplňoval s naším zadákem Sašou Králem, který předváděl na domácí metě doslova zázraky. Samozřejmě, že soupeř pálil a měl i několik hodně podařených hitů, po kterých v průběhu zápasu skóroval, bylo to napínavé a hlavně vyrovnané. Jsem moc rád, že se naši hráči nesložili a hráli jak o život do konce a svými neuvěřitelnými zákroky v obraně, dělali důležité auty. A to byla chvíle našeho T-BALLU. Kamil Příhoda alias Koblížek (centr) zahrál nádherný aut, kdy při obsazených metách a dvou autech, chytil nejlepšímu pálkaři Katalpy, po vynikajícím záběhu, míč přímo ze vzduchu u homerunového plotu. Na pálce byl dvakrát za sebou trefen

 

nadhazovačem a statečně bojoval dál. Matěj Hamáček si plnil svoje úkoly, hráče pravého zadního pole a svojí výškou a perfektním švihem “deptal“ soupeřovy nadhazovače. Už zmiňovaná Šárka (levé zadní pole) se bila na pálce jako lvice, pokaždé se dostala do hřiště a pokaždé skórovala, krásný výkon. Ondra Muller (třetí meta) se chopil svého postu velmi zodpovědně a přes něj neprošel ani jeden odpal do zadního pole. Na pálce zahrál pár pěkných hitů akorát, při naší smůle, vždy do rukavice soupeře, ale i to se stává. Své by o tom mohl vyprávět Tomáš Lang (spojka), který odpálil pokaždé co byl na pálce a pokaždé byl chycen ze vzduchu. Byly to krásné hity, ale i soupeř měl dobré chvilky. Tomáš si ale zlepšil chuť chyceným hitem, kdy po ekvilibristickém čarování ukázal rozhodčímu míč v rukavici. Čenda Šváb (druhá meta) se ukázal jako neprůstřelná stěna, kdy za sebe nepustil žádný odpal, chytal balóny ze vzduchu krásnými zákroky nebo jednoduše zahrál aut na první metu, kterou hrál David Pokorný. David svoji dobrou pálkou nám pomohl k dosažení několika tolik potřebných bodů.

V dohrávce sedmé směny nastaly komplikace za stavu 11 : 7, kdy soupeř vycítil šanci a možnost obrátit zápas. Marek měl odházených šest směn a už dál podle pravidel nemohl házet. Na kopec šel David, bylo to doslova drama, dal soupeřovým pálkařům dvakrát za sebou metu zdarma a soupeři se podařilo dvakrát skórovat. Stav 11:9 a žádný aut. V roli našeho zachránce se ukázal Saša Král “Alexandr Veliký“, který se předvedl na kopci v plné parádě. Dva pálkaři = dva strike auty. Třetí aut zahrála naše dvojice Saša s Markem při chycené krádeži běžce na domácí metě. “GAME OVER“ Na závěr bych chtěl poděkovat přítomným rodičům, kteří mají veliký podíl na naší výhře a pozvat všechny rodiče na poslední dvojzápas, který budeme hrát doma 7. 6. 2008 proti Klasiku.

Autor:  Marek Polášek

Zdroje:

Marek Polášek, 2008 http://cannibals.wz.cz/view.php?cisloclanku=2008060301

Foto:  

http://kanibal3.wz.cz/Foto/2008/ipage.php?sort=32

http://kanibal3.wz.cz/Foto/2008/ipage.php?sort=34

http://kanibal3.wz.cz/Foto/2008/ipage.php?sort=71

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/02/mladsi-zaci-canibalci-porazili-katalpu/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.