Tenisový turnaj hokejistů

Již 6. ročník Hockey Bowlu ve čtyřhře proběhl v sobotu 7. srpna 2010 na tenisových dvorcích v Šenově u Nového Jičína. Na turnaji se představili vedle sportovců, sponzorů, zástupců města rovněž hokejisté HC Nový Jičín. Na kurtech opět nechyběl novojičínský odchovanec, hráč NHL Rostislav Klesla, který se svým deblovým spoluhráčem (spolužákem ze základní školy) Petrem Pochylou obsadil výborné 1. místo. Dále se tenisového turnaje zúčastnil reprezentant David Květoň, který působí v extraligovém Třinci. K vidění byl i kapitán prvoligového basketbalového týmu Nového Jičína David Hájek.

Tenisového turnaje, který pořádá HC Nový Jičín se zúčastnilo 22 dvojic. V pěti skupinách se hráči utkáli o tři postupová místa do play-off. Zbylí účastníci si to rozdali v útěše o malé finále. Turnaj se hrál na dva vítězné sety, kdy za stavu 1:1 rozhodoval o vítězi super tie-break hraný do 10 bodů.

Po velmi dobrých výkonech se v závěrečném finále utkala dvojice Vladimír Irgl – Antonín Witos s dvojici tvořenou novojičínským hráčem působícím v Columbusu Blue Jackets Rostislavem Kleslou a Petrem Pochylou. Vyrovnané utkání rozhodl až třetí set, ve kterém v super tie-breaku vyhrál Klesla s Pochylou 10:5. Třetí místo obsadili otec a syn Pobořilovi.

Na akci se přišlo podívat 300 diváků. Většinu tvořili mladí kluci, kteří se přišli podívat na své vzory. Během turnaje probíhala autogramidáda, které se ochotně zúčastnili všichni aktéři Hockey Bowlu. Na připravené kartičky se podepisovaly nejen dětem, ale také dospělým. Po závěrečném finále proběhlo vyhlášení vítězů za účasti regionální televize. Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za předvedené výkony, kterými potěšili nejen sebe, ale také fanoušky, kteří se přišli na tenisový turnaj podívat.

Tenisový turnaj je pořádán za finanční podpory hokejového klubu HC Nový Jičín a města Nový Jičín, který je partnerem novojičínského hokejového klubu.

 

 

Autor: Pavel Sedlář

 

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/01/tenisovy-turnaj-hokejistu/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.