Zachraň město! vyzývá kampaň Do práce na kole. Už teď se můžete registrovat

První březnový den patřil už tradičně zahájení registrací do kampaně Do práce na kole. Ta se letos v květnu uskuteční už po osmé. Nové téma „Zachraň město!“ vyzývá k pozitivní proměně prostředí měst. Týmy 2-5 kolegů či spolužáků tak budou bojovat se smogem, hlukem, kolonami a špatnou náladou.

Zaměstnanci i studenti zachraňují města

Tisíce lidí z celé republiky (i ze zahraničí) se pokusí na jeden měsíc nechat auta doma a do práce nebo do školy šlapat „na vlastní pohon“. Cílem však není nasbírat co nejvíce kilometrů, ale měnit své dopravní návyky a zjistit, že to na kole jde. Právě účastníci s nejvyšší květnovou pravidelností pak u šetrných způsobů dopravy nejvíce zůstávají.

„Rádi bychom hravou formou motivovali zaměstnance, aby začali přemýšlet o svém životním stylu
a také o problematice udržitelné dopravy. Snažíme se apelovat i na zaměstnavatele, aby tyto
formy dopravy podporovali a umožnili bezpečné uzamknutí kola nebo osprchování se,“ říká Lenka
Myšáková, manažerka kampaně Do práce na kole.

Lenka Myšáková z Auto*Matu zve do akce! Foto: Anna Šolcová

 

Do školy na kole

„Další novinkou je, že se do akce letos více zapojí i studenti vysokých škol v rámci přidružené
soutěže Do školy na kole. Chtěli bychom, aby mladí více přemýšleli o dopadech různých forem
dopravy na města, ve kterých žijí. Připravujeme pro ně také zvýhodněnou registraci,“ doplňuje
Petra Melingerová, která má vzdělávání v Auto*Matu na starost.

REGISTROVAT se do výzvy můžete teď hned ZDE.  Na webu dopracenakole.cz najdete i všechny informace k soutěži. Čím dřív se registrujete, tím levnější startovné získáte a tím dřív vám dorazí také startovní balíček s originálně ekologicky potištěným trikem od OP Tiger.  Všem účastníkům balíčky rozveze společnost GLS CZ. Té se podařilo optimalizovat systém rozvoru tak, aby co nejméně zatěžoval životní prostředí. 

Ze zahajovací tiskové konference Do práce na kole. Členové Auto*Matu v soutěžních trikách vyrábějí elektřinu na speciální cykloelektrárně od Nano Energies. Foto: Anna Šolcová

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2018/03/zachran-mesto-vyzyva-kampan-do-prace-na-kole-uz-ted-se-muzete-registrovat/