Report z Průvodu vypuštěných duší

Náš pondělní happening proti plánu radnice Prahy 1 omezit cyklisty v centru se povedl! Na Průvod vypuštěných duší dorazilo asi 200 lidí.

Velice děkujeme všem, komu jakékoli omezování cyklistů není lhostejné. Děkujeme také za vaši finanční podporu kampaně: https://www.darujme.cz/projekt/1200262.  Sbírka nám hodně pomohla při produkci videopozvánky.

Dav tlačící svá kola doprovodil „Dušana“ (skulpturu z vypuštěných duší) i se všemi vzkazy znepokojených cyklistů před radnici Prahy 1. Zde jsme přečetli naše požadavky, radním symbolicky předali výzvu s 1700 podpisy i otevřený dopis. Anatol Svahilec sklidil ovace za přednes své básně „Smrtikol“ a Dušana jsme uzamkli u stojanu před radnicí. Čeká tu na další kroky radních.

K zákazu se konečně vyjádřilo i Ministerstvo dopravy: v pěších zónách doporučuje omezit pouze elektrokola a elektrokoloběžky s výkonem nad 250 W. Proti omezení kol je i Magistrát, který je ale jinak zcela pasivní. 

Doporučujeme článek, který druhý den vyšel v Deníku. Mimo jiné se v něm píše:
„O regulaci dopravy v pěších zónách mohou rozhodnout úředníci i bez posvěcení lokálních politiků. Ti by nicméně měli zaujmout stanovisko k návrhu dopravních odborníků nejspíš v září.“

Fotogalerie Aktuálně.cz zde

Naše fotky z průvodu: https://flic.kr/s/aHskYuKUpw

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2017/06/report-z-pruvodu-vypustenych-dusi/