Ministr dopravy Ťok a dalších 10 000 lidí vyjíždí Do práce na kole

Praha – Do šestého ročníku celorepublikové soutěže Do práce na kole se už zapojilo rekordních 10 000 účastníků a další se mohou registrovat až do 8. května. Svůj tým utvořil i ministr dopravy Dan Ťok, který vyrazil do práce na kole v úterý 3. května po Rašínově nábřeží. K zapojení do soutěže stačí utvořit s kolegy 2-5 členný tým a jezdit během května co nejčastěji do práce na kole (anebo chodit či běhat).

Cestu od železničního mostu podél Vltavy na Ministerstvo dopravy ujel zhruba za půl hodiny. “Je to velmi užitečná akce. Cestu na kole jsem si užil, ale cyklistům by určitě pomohla lepší městská infrastruktura,” řekl ministr dopravy Ťok.

Na kolo v květnu nasedne historicky nejvíce účastníků soutěže Do práce na kole. Vloni to bylo 7 280. Letos už je přihlášeno 10 162 lidí. “Poprvé se nám podařilo dosáhnout pěticiferného čísla v počtu účastníků, na což jsme nesmírně hrdí. Máme obrovskou radost, že se tolik lidí zapojí a pomůže pozitivně proměnit naše města,” říká manažerka Do práce na kole Iva Nevečeřalová z pražské organizace Auto*Mat. Nejvíce soutěžících je tradičně v Praze, následuje Brno, Pardubice, Olomouc a Plzeň.

K obrovskému nárůstu počtu soutěžících pomohlo i nové rozšíření akce o běžce a chodce. Letos poprvé se ale do soutěže mohli přihlásit i skateboardisté nebo vozíčkáři. Pro velký zájem zůstanou registrace otevřeny až do půlnoci 8. května na www.dopracenakole.cz.

Jako odměna dnes na cyklisty v Praze čekali na dvou místech lidé z Auto*Matu se snídaní zdarma. Soutěžící se mohou během května těšit i na další bonusy. Tradiční je akce Kafe na triko, kdy lidé v tričku kampaně Do práce na kole dostanou ve vybraných kavárnách zdarma kávu. Těšit se mohou i na koncert, divadlo či kino na triko a soutěžní ceny.

Do soutěže se již tradičně zapojují i velké firmy. Nejvíce 267 účastníků má letos zatím ČSOB, 234 soutěžících je z Komerční banky a 150 z O2 Czech Republic. I letos se bude soutěžit o nejlepšího cyklozaměstnavatele, tedy takového, který dbá na bezpečné parkování kol, nebo třeba sprchy pro zaměstnance. Cyklozaměstnavatel roku získá jako odměnu roční předplatné časopisu Newsweek a LCD obrazovku Phillips.

Spolek Auto*Mat prosazuje lepší prostředí pro kvalitní život ve městě. Podporuje veřejnou, pěší a cyklistickou dopravu i rozumné používání aut a aktivizuje lidi k pozitivní proměně ulic a veřejného prostoru. Kromě soutěže Do práce na kole organizuje také sousedské slavnosti Zažít město jinak.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2016/05/ministr-dopravy-tok-a-dalsich-10-000-lidi-vyjizdi-do-prace-na-kole/