Pokrok: intenzity provozu po zprovoznění Blanky Praha zveřejní koncem listopadu

Máme jednu dobrou zprávu. V reakci na náš požadavek ze dne 29. 9. 2015 a jednání výboru pro dopravu dne 15.10.2015 nám přišel dopis od náměstka primátorky Petra Dolínka potvrzující, že Praha vybere kvalitního hodnotitele doprovodných opatření a zveřejní intenzity provozu po otevření Blanky. Data budou k dispozici na webu tunelblanka.info zhruba od konce listopadu.

Zveřejnění změn intenzity provozu je nezbytné pro nezávislé posouzení doprovodných opatření se zprovozněním tunelu. Pro jejich realizaci sbíráme podpisy pod petici, která by doprovodná opatření k Blance dostala na jednání pražského zastupitelstvavíce o petici zde.

Z dopisu citujeme:

V návaznosti na Váš dopis č. j. 211/2015 z 29.9.2015 konstatuji, že výběr organizace pro posuzování případných úprav v povrchové dopravě, v návaznosti na uvedení Brusnického, Dejvického a Bubenečského tunelu do zkušebního provozu, proběhne zcela transparentním způsobem v souladu se zákonem č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách v platném znění a v souladu s pravidly pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hlavního města Prahy.

Tak jak již pan náměstek informoval na jednání Výboru pro dopravu a evropské fondy dne 15.10.2015, hlavní město Praha vybere fundovaného a nezávislého zpracovatele s dostatečnými zkušenostmi v řešené problematice.

Podklady pro vyhodnocení dopravy budou zpřístupněny široké veřejnosti a to prostřednictvím webových stránek www.tunelblanka.info

Zde budou zveřejňovány zejména následující informace:
1. intenzity dopravy v jednotlivých tunelech dle směrů
2. Intenzity dopravy na vybraných povrchových komunikacích
3. Výsledky měření vlivů stavby na životní prostředí (imise, hluk) v rozsahu dle odsouhlasené dokumentace zkušebního provozu zpracované dle požadavků Městské hygienické stanice a OCP HMMP.
4. Průběžné vyhodnocení a závěry zkušebního provozu

Data budou na webových stránkách aktualizována cca 1x týdně, větší četnost není v návaznosti na jejich charakter a způsob získávání adekvátní. Předpoklad spuštění stránek je na přelomu listopadu a prosince.

S pozdravem

Lucie Němcová, M.A.
asistentka náměstka primátorky hlavního města Prahy pro dopravu a evropské fondy Petra Dolínka

Web tunelblanka.info provozuje firma Satra. Sledujte další dění také na stránkách Auto*Matu a námi spravovaném webu tunel-blanka.cz.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2015/11/pokrok-intenzity-provozu-po-zprovozneni-blanky-praha-zverejni-koncem-listopadu/