Zažít město jinak oslavuje 10 výročí!

Zažít město jinak slaví deset let! V sobotu 19. září se bude na ulici jíst, pít, hrát divadlo nebo diskutovat. Na některých místech v Praze bude program pokračovat také v neděli. Proměnou projde na 59 míst po celé metropoli a dalších 10 měst. Na realizaci slavností se podílí více než tisícovka jednotlivců, umělců, restauratérů, spolků či podniků. Detailní program lze najít na webu www.zazitmestojinak.cz.

Chcete vidět, jak vypadá sousedská snídaně, novinářský trojboj, výroba mýdla, jízda na kolečkové židli, výstava holubů a králíků, politická debata nebo Pomazánka Open? Přijďte v sobotu a neděli na Zažít město jinak.

Zažít město jinak je koncipováno lokálně a s důrazem na to, aby na programu participovali místní občané, podniky nebo lidé, kteří mají k dané oblasti vztah. Doufáme, že se na slavnosti přijdou podívat především jejich sousedé.

A jaké události doporučíme ostatním? Například čtení Simony Babčákové v Mařákově ulici v Dejvicích, představení “příchod PŘECHOD odchod” Anny Polívkové a Halky Třešňákové v ulici Františka Křížka, koutek socialistických her na Ortenově náměstí, bojovka Libeňským ostrovem nebo vystoupení národnostních menšin v Michli. Program je nepřeberný, ale lehce se jím dá proklikat pomocí přehledné časové osy na webu.

merch kompletJako pomyslná vstupenka na slavnosti slouží trička a tašky s barevnými motivy letošního ročníku, jejichž koupí můžete přispět na aktivity iniciativy Auto*Mat. Budou k prodeji na stánku Auto*Matu v ulici Františka Křížka před kinem Bio OKO a v případě dámských a pánských triček také na online portále partnera DOBRO.ZOOT. Prodávat se bude také originální plakát s motivy jednotlivých lokalit, na kterém pracovalo duo grafických designérů Michal Veltruský a Jonatan Novák.

Program si můžete stáhnout na mobilní telefony díky aplikaci vyvinuté v agentuře Goodshape. Ke stažení bude na stránce www.zazitmestojinak.cz/mobilni-aplikace.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2015/09/zazit-mesto-jinak-oslavuje-10-vyroci/