Kola propojí generace i místa sousedských slavností

Velká podzimní cyklojízda na sebe letos vezme novou podobu. Na kola společně nasednou studenti a senioři během mezigenerační cyklojízdy a projet se můžete také během sousedské slavnosti Zažít město jinak.

Už v pátek 18. září dopoledne vyjede do pražských ulic mezigenerační cyklojízda. Kromě několika stovek studentů pražských středních škol a asi čtyřicítky seniorů se může přidat kdokoli, i vy! Start bude v 9.30 z Centrálního parku Pankrác a trasa povede přes centrum Prahy na Rohanský ostrov a zpět do Café Na půl cesty na Pankráci. Tam bude od 13.00 prostor pro sdílení zážitků a zahraje k tomu příjemná hudba. Za akcí stojí kromě sdružení Auto*Mat také Pražské matky a Elpida, která zajišťuje účast seniorů.

Pro všechny ostatní, kteří se v pátek nebudou moci připojit, je určena sobotní cykloprojížďka “Zažít cyklojízdu jinak” mezi pražskými zónami sousedských slavností. Tentokrát si vyzkoušíme jízdu na kole za reálných podmínek, tedy bez tradičních uzávěr a špuntařů.

Auto*Mat připravuje doporučené trasy pro přejezd na kole mezi jednotlivými zónami, které najdete na webu Prahounakole.cz. Informace budou zveřejněny i v aktualitách na webu Zažít město jinak. Můžete si najít i svoji vlastní cestu. Místo obvyklého jednoho velkého pelotonu bychom totiž rádi zaplnili město plošně. Pokud na kole objedete alespoň 5 sousedských slavností (důkazem bude fotografie z místa), můžete si vyzvednout speciální odměnu na stánku Auto*Matu před kinem OKO v ulici Františka Křížka na Letné. Těšíme se, jak bude Praha o víkendu vypadat jinak!

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2015/09/kola-propoji-generace-i-mista-sousedskych-slavnosti/