Přidejte se k Zažít město jinak. Čas je do 31. května

Zažít město jinak oslaví letos své desáté jubileum. Pouliční slavnost, která se poprvé konala na Smetanově nábřeží v Praze, má dnes už celorepublikový význam. Pokud máte zájem se k projektu připojit a zorganizovat sousedskou slavnost ve své ulici, možnost přidat se je už jen do konce května. Zájem o pořádání programu pro své sousedy zatím projevilo na 32 lokalit v Praze a tři další města. Detaily výzvy najdete na webu Zažít město jinak.

Do dalšího ročníku, který se uskuteční v sobotu 19. září, se může zapojit každý. Klíčem je oslovit co nejvíce sousedů a známých, podniků a organizací ve Vašem okolí, od kaváren a obchůdků po školky a školy. Dalším krokem je vymyslet společně program na veřejném místě, do kterého se bude moci zapojit co nejvíce obyvatel. Rádi poradíme a poskytneme své zkušenosti.

Koncept sousedských slavností typu Zažít město jinak je čím dál více populární a podobné aktivity vznikají spontánně v průběhu roku po celé republice. Například v Litvínově se na 13. června chystá slavnost Osada žije!, jejíž součástí bude beseda s pamětníky, vystoupení místních umělců či výtvarná dílna. V Plzni se poslední květnový víkend uskuteční Evropský den sousedů, do kterého se zapojí 13 lokalit. Oblíbené pražské pouliční fiesty Františkovy lásky na Letné a Korzo Krymská ve Vršovicích navštěvují tisíce zvědavců.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2015/05/pridejte-se-k-zazit-mesto-jinak-cas-je-do-31-kvetna/