Přijďte na benefiční večer pro Auto*Mat a podpořte nás!

Dva večery, dvě témata. Zajímá vás víc, jak městský životní styl ovlivňuje design šperků, nebo chcete zkusit roli degustátorů kávy? Podle toho si totiž vyberete, který benefiční večer je pro vás ten správný. Cena tématického večera je 1.500 Kč a výtěžek půjde na realizaci aktivit Auto*Matu.

V každém případě si ale pochutnáte na poctivé tříchodové večeři připravené členy týmu Auto*Matu a dva různí odborníci na slovo vzatí vás provedou svým oborem – designem šperků či ochutnáváním kávy. Akce se konají 10. a 24. června ve vzdušných prostorách Café Jedna ve Veletržním paláci.

Cílem benefičních večerů je financovat projekty iniciativy Auto*Mat a přitom našim dárcům poskytnout příjemný a neobvyklý zážitek. Večer je možné také darovat svým blízkým. Obě akce s konají s podporou mamacoffee, které zdarma poskytlo prostory a program.

Na večer s tematikou Město a šperk se registrujte zde, na ochutnávání kávy se přihlaste zde.

 

Město a šperk

10. červen, 18.00 hodin, Cafe Jedna

Betonové náušnice? Tiskací prsteny? Brože na jedno použití? Městská kultura ovlivňuje současné pojetí šperku. Přijďte se podívat jak a sami se stát na chvíli designery! Večerem vás provede Tereza Houdková, šperkařka a designerka, bývalá redaktorka sekce Design Lidových.

Program večera:

Předkrm: fast food jewellery & svět na jedno použití (Ted Noten a brože na jedno použití), k tomu servírujeme domácí krekry s dipy mnoha chutí i barev.

Workshop: vyrobíte si vlastní brož na jedno použití.

Hlavní chod: kolekce pro město – Liesbet Busche, k tomu podáváme voňavé Parmigiano di melanzane.

Zákusek: Street rings projekt (Tereza Houdková), u kterého si pochutnáte na jahodovém tiramisu.

Příběh kávy „Ochutnej“

24. červen, 18.00, Cafe Jedna

Pro někoho je káva pouze probouzedlem při učení nebo noční práci a nebo jen nudným zvykem. Většina lidí na ni nemá víc požadavků, než že má být hořká a černá. Když je hořká moc, přilijeme mléko a cukr. Žádná věda. Katka a Zuzana z Coffee Embassy, které vás večerem provedou, kávu milují, hledají v ní složitosti, souvislosti, chutě … baví je!

Přijďte zažít kávu jinak, kávu veselou a zábavnou, zaměřenou na degustování každého šálku kávy. Budeme si hrát s vlastními chuťovými pohárky a pojmenovávat, co lze v kávě cítit. Vyzkoušíte klasickou degustaci podle SCAA, při které rozeznáte dobrou kávu od té špatné.

Po téhle večeři budete chtít od kávy víc než jen hořkou a černou.

Program večera:

Předkrm: cesty za kávou po Střední Americe, jak se káva pěstuje a zpracovává (povídání s promítáním).

Hlavní chod: budeme ochutnávat a čichat to, co v kávě lze cítit nejčastěji: citrony, čokoládu, rybíz.

Zákusek: klasická degustace kávy podle SCAA.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2014/06/prijdte-na-beneficni-vecer-pro-automat-a-podporte-nas/