Investujte do budoucnosti Prahy

Může být Praha příjemným místem pro život? Pět kulturních sobot plných prezentací a diskuzí o aktuálních pražských výzvách, které od 14. září promění dopravou přetížené Smetanovo nábřeží k nepoznání, chce dokázat, že ano. Máme vizi, partnery, program a po letech vyjednávání i potřebná razítka. Chybí jen trocha peněz na realizaci. Pomůžete Praze i vy? Investujte do lepšího města pro život.

Na Smetanově nábřeží sídlí naše nejvýznamnější kulturní instituce – Národní divadlo, Česká filharmonie, Univerzita Karlova. Přesto je ale kdysi honosné městské korzo natolik přetíženo automobilovou dopravou, hlukem a smogem, že k procházkám ani trochu neláká.

Rozhodli jsme se proto na pět sobot Smetanovo nábřeží proměnit na pěší zónu podobnou té na Náměstí Republiky. Naši vizi podporuje většina místních podniků, institucí a tisíce Pražanů. Rada hlavního města schválila záměr otevřít nábřeží lidem a uspořádat zde sérii kulturních akcí. Na pět sobot od 14. září do 12. října proto bude v místě platit zvláštní dopravní režim. Pěší zóna, průjezd tramvají a jízdních kol, kulturní program, veřejné debaty a formování vizí o tom, v jakém městě chceme žít.

Vzhledem k dřívějším průtahům ale nebylo možné najít vhodný zdroj financování programu. Na program jednoho sobotního dne potřebujeme 40 tisíc. Celá akce je výrazně levnější díky finančnímu zapojení magistrátu hlavního města Prahy. Program tak celkem vychází na 200 tisíc korun. Díky Nadaci Vodafone, která každou vaši korunu zdvojnásobí, od vás potřebujeme jen 100 tisíc korun. Smetanovo náměstí podpořte na webu HitHit.cz.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2013/09/investujte-do-budoucnosti-prahy/