Třeba potkám i někoho slavného…

Třeba potkám i někoho slavného…největší šanci mám asi v Braníku, tam bude jedna hvězda vedle druhý. Sám Jan Svěrák připravoval místní program a přizval si hned i další dva režiséry, Vorla a Trojana, aby na schodech promítli svoje filmy návštěvníkům festivalu. Bude tady hrát i Vladimír Merta a číst Taťjana Medvecká, takže je to na tutovku. Slyšela jsem, že Bráníku bydlí taky Petra Hůlová, třeba jí potkám někde v davu a podepíše mi knížku.

Když už jsme u té literatury, Jáchym Topol bude k vidění i slyšení v Dejvicích ve 14:40. A kdybyste nestíhali Mertu v Bráníku, tady taky hraje, už ve dvě!

Filmové osobnosti letos přikládaly ruku k dílu na vícero místech. Na Letné zvala k sousedské slavnosti přímo Helena Třeštíková. Možná jí potkám v relax zóně u bazénu, jak si dává víno s filmovými známými. V Karlíně zas bude pást koně a krotit děti Kristýna Liška Boková, tuhle krasavici a její divoké kamarádky nemůžu minout. Půjdu se taky podívat do Vršovic, v proLUCE bude Krištof Kintera otevírat výstavu umění ve veřejném prostoru.

12:00 Taťjana Medvecká čte Povídku pro dospělé, podium Mluvící knihy, Bráník

13:50 koncert Vladimíra Merty, Mařátkova ul., Dejvice

14:40 čtení Jáchyma Topola, Mařátkova ul., Dejvice

17:00 vernisáž výstavy Rudolfa Samohejla, galerie pod širým nebem proLUKA, Krymská ulice, Vršovice

18:00 koncert Vladimíra Merty, podium Mluvící knihy, Bráník

19:00 film Skřítek, Filmový festival na schodech, ul. Na Vinohradu, Bráník

po celé odpoledne zóna Karlín, Hybešova ulice a okolí

po celé odpoledne zóna Letná, ul. Fr. Křížka

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2012/09/treba-potkam-i-nekoho-slavneho/