Reakce iniciativy Auto*Mat na schválení změn v dopravě

„Vítáme rozhodnutí Rady HMP o zavedení zkušebního provozu provizorní světelné signalizace na ulici 5. května. Umístění semaforů na magistrále chápeme jako první, nesmírně důležitý krok na cestě k humanizaci magistrály. Oceňujeme, že místo nekonečného čekání na umístění magistrály do předražených a kontroverzních tunelů přistoupilo města na realné změny, které transformují rychlostní komunkaci v centru Prahy na městský bulvár.

Zároveň nás ale negativně překvapily změny ve veřejné dopravě schválené dnes Radou hlavního města, které výrazně sníží kvalitu veřejné dopravy v Praze. Nereflektují oprávněné připomínky řady městských částí a podle informací, které máme k dispozici, nejsou v řadě případů v souladu s přepravními průzkumy.

Vítali jsme včerejší vyjádření náměstka pro dopravu a primátora, že chtějí do procesu zapojit městské části a berou vážně jejich připomínky. Dnešním rozhodnutím vysílá magistrát obyvatelům jasný signál. V době ekonomické krize, vysoké nezaměstnanosti a vysokých cen paliv nedává lidem možnost kvalitně cestovat bez auta.

K oslabení spojů dochází i na extrémně přetížených úsecích (například na I. P. Pavlova), naopak na okrajích trasy budou metrolinky vozit vzduch. Za vynucené přestupy poděkují zvlášť rodiče s kočárkem, invalidé a všichni, pro které jsou přestupy a pěší přesuny obtížné.“

Vratislav Filler, Iniciativa Auto*Mat

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2012/06/reakce-iniciativy-automat-na-schvaleni-zmen-v-doprave/