Blanka 2 se rozjíždí!

Příprava Blanky 2 (trasy Městského okruhu z Troje přes Libeň do Štěrbohol) nabírá obrátky. V rámci projednávání EIA získala stavba kladný posudek. Lhůta, do které se mohou občané k záměrům vyjádřit, končí už 14.října ! V pondělí 17. října pak proběhne veřejné projednání stavby: poslední možnost, kdy se ke stavbě můžete vyjádřit.

Výstavba okruhu je prezentována jako jeho dokončení, nezbytné pro zklidnění dopravy v centru Prahy. Ve skutečnosti bude ale přínos jak pro dopravu tak pro životní prostředí města velmi sporný. V širším centru Prahy vznikne nová, obrovská dopravní kapacita, čímž dojde k dalšímu zvýšení atraktivity automobilové dopravy pro cesty po Praze. Bez odpovídajícího zlepšení podmínek u dopravy veřejné. Na stavbě jsme identifikovali celkem 31 problémů pro pěší, cyklisty a blízké obyvatele. Záměr se patrně neobejde bez řady zbytečných demolic.

Sdružení Auto*Mat pracuje na připomínkách, které vznese i během veřejného projednání. Připravilo vám ale také možnost seznámit se co nejblíže s obtížemi, které stavba přinese pěším a cyklistům, návod, jak podat co nejsnáze námitku vlastní, nebo rady, jak vystoupit na veřejném projednání.

K záměru Blanky 2 jsme vytvořili zvláštní stránku.

Přijďme v pondělí 17. 10. od 14:30 do hotelu Olympik na veřejné projednání Blanky 2 v hojném počtu a dejme tak najevo, že nám projekt není lhostejný! Každé zlepšení, které vyjednáte v prvotní fázi přípravy, nebudete muset za několik let prosazovat s daleko menší šancí na úspěch.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/10/blanka-2-se-rozjizdi/