Kampaň Do práce na kole skončila, ceny mají majitele, na kolech se ale jezdí dál


Příjemné překvapení čekalo všechny, kdo 9. června večer vyjeli na kolech na terasu jinak pouze automobilových garáží Slovan u Státní opery. V unikátním prostoru s výhledem na střed Prahy, magistrálu i Hlavní nádraží se odehrálo vyhlášení soutěžní části kampaně Do práce na kole. Organizace Auto*Mat zde během slavnostního večera předala ceny vítězům a vítězkám čtyř soutěžních kategorií. Nejlepším týmem se stal tým Tesco Stores, který v průběhu května najel 5114 kilometrů, nejvytrvalejším jezdcem byl Antonín Zlínský, jenž sám stačil najet 1879 kilometrů, a cenu za nejkreativnější přístup si odnesl tým 3 potkani za vtipně zfilmovanou báseň o každodenní cestě na kole do zaměstnání ve Fyziologickém ústavu. Titul Cyklozaměstnavatel roku obdržela internetová společnost Et netera, která na základě vyhodnocených dotazníků poskytuje zaměstnancům pro dojíždění nejlepší podmínky.

Kolem sedmé se na terasu začali sjízdět účastníci soutěže a další příznivci cyklistiky, pro které bylo připraveno občerstvení u mexického baru. Přijel i dánský velvyslanec Ole E. Moesby, který předal nejlepšímu jezdci Antonínu Zlínskému první cenu, a to výlet do bicyklového království – Kodaně. Kromě něj ceny předávali i dokumentaristka Linda Jablonská a herec Kryštof Hádek. Mezi vyhlášením kategorií se uskutečnila přehlídka košil české firmy Vavi, jejíž modelové se nezalekli ani jízdy na kole a ještě jim to přitom slušelo. Na závěr večera měli šanci vyhrát v tombole všichni účastníci soutěže, kteří jeli alespoň polovinu pracovních dní. Řada z nich si odnesla jedinečné tričko s logem kampaně, které vytvořila společnost OP Tiger speciálně pro tento večer.

Poté už terasu ovládl mexický DJ, který svou energií všechny doslova nakazil, a zbytek večera se už jen divoce tancovalo. Latinské rytmy se ozývaly nad magistrálou až do pozdních hodin, kdy se zbylí cyklisté rozjeli domů nebo do okolních barů.

Další fotky z večera najdete v naší galerii.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/06/kampan-do-prace-na-kole-skoncila-ceny-maji-majitele-na-kolech-se-ale-jezdi-dal/