Spojení vzdělávání, krásy přírody a setkání na Vltavě

Na výletní lodi v únoru po řece Vltavě aneb spojení vzdělávání, krásy přírody a setkání s milými lidmi jako jsou personalisté

Ve dnech 23. a 24. února 2011 jsem měla možnost organizovat workshop pro personalisty pod názvem „Zlepšení kvality řízení a rozvoje lidských zdrojů na Krajském úřadě Středočeského kraje“.

Této velmi zajímavé akce se zúčastnilo 65 personalistů a personalistek z krajských úřadů z celé republiky. Na programu byla témata: Strategie řízení a rozvoje lidských zdrojů, Mentoring a Koučink manažerů.

Výjimečná akce byla hrazena z Evropského sociálního fondu v ČR z Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost.

Na dopolední program účastníci obdrželi mapu okolí, každá skupinka měla svou loď s „řidičem – námořníkem“ a museli jsme se, po krátkém seznamovacím kurzu s lodí, přepravit z přístaviště Roztoky u Prahy do přístaviště Nelahozeves. Všichni jsme se usadili na horní palubě u kapitána a pozorovali jsme přírodu. Některé druhy ptáků, kteří seděli na špičkách stromů u vody jsme ani nepoznali.

Naše první cesta lodí po řece Vltavě se nám opravdu moc líbila. Proplouváme obdivuhodnou krajinou, voda nás překvapuje svoji čistotou. Obdivujeme krásný zámek Nelahozeves, památník A. Dvořáka, vesničky a přístavní chatky. Byli jsme překvapeni, na jak vysoké úrovni jsou zařízení pro turisty v přístavištích a restauracích. Plavba po řece byla pro nás dokonalý zážitek.

Brázdili jsme ledové kry jako na Titaniku, neboť zima byla převeliká a zachránil nás jen rumový grog a písničky, které šikovní kolegové zahráli na kytaru a zazpívali. Díky studiu na katedře Rekreologie v Olomouci a díky znalostí a zkušeností z  předmětů a výborných lektorů se mi velmi dobře podařilo skloubit vzdělávání se sportem a  přírodou. I přes skutečnost, že jsou někteří úředníci veřejné správy již ve vyšším věku, všichni se ochotně zapojili do aktivit, které se jim nabízely, a s velkým nadšením je přijaly, např. jízda po řece na lodi, kotvení, čas strávený v zimní přírodě na vodě a radost ze života. Jak jsem se od kolegů dozvěděla, nikdy neměli možnost se s takovými skutečnostmi setkat a obor Rekreologie je jim zcela cizí. Ráda bych tuto neznalost u svých kolegů brzy vylepšila.

Tento zajímavý kraj není jen místem, které nabízí bezpočet historických památek, přírodních krás a příležitostí ke kulturnímu nebo sportovnímu využití. Středočeský kraj je i rájem labužníků.  V tomto kraji a regionu je 67 nejlepších restaurací.  Těmto restauracím hejtman Středočeského kraje uděluje známky kvality tzv. Hejtmanské lvíčky, které může každý restaurant obdržet od jednoho do tří.

Jak jsem se již výše zmínila, střední Čechy jsou již dlouhá staletí doslova klenotem naší vlasti. Na každém kroku na nás dýchá historie z naší země.

Pokud budete mít možnost někdy při svých toulkách po různých oblastech, ať už v českých či v zahraničí navštívit tuto krásnou oblast naší republiky, uděláte velmi dobře, protože se zde můžete dozvědět spoustu věcí o historii toho či onoho místa, ale rovněž poznat jedinečnou atmosféru.

Přeji vám spoustu krásných zážitků a možná se někde při toulkách nejen po Středočeském kraji potkáme.

Autor: Miluše Přibylová

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/03/spojeni-vzdelavani-krasy-prirody-a-setkani-na-vltave/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.