Golf jako předmět rekreace

Golf zaznamenává v posledním desetiletí velký nárůst oblíbenosti. Z prominentní hry určené pro „horních deset tisíc“, se stal sport vhodný pro široký sortiment společnosti. Především po finanční stránce může již dnes konkurovat jiným, v Česku oblíbeným sportům, jako je tenis či hokej. V loňském roce byl golf dokonce zařazen do TOP 10 sportů provozovaných v České republice. Konkrétně mu patřila šestá příčka. I to z něj dělá skvělý předmět rekreace a dává možnost smysluplného trávení volného času.
I přes řadu zpochybňujících hlasů je golf fyzicky náročným sportem. Uvádí se, že energetická náročnost jedné hry na 18ti jamkovém hřišti je rovna dvěma hodinám joggingu, nebo třem hodinám tenisu. Z časového hlediska se jedná přibližně o pětihodinovou procházku přírodou na čerstvém vzduchu.
Nový zájemci o golf dnes již nepotřebují horentní sumy a vysoké společenské postavení, aby mohli okusit kouzlo této krásné hry. Česká republika dnes disponuje přibližně 84 znormovanými mistrovskými hřišti a 140 golfovými kluby. Výběr je více než úctyhodný.
Nový golfový nadšenci nepotřebují téměř nic k tomu, aby si mohli tuto překrásnou hru vyzkoušet. Jen dopravit svoje těla do jednoho z golfových areálů. Téměř každý golfový resort má dnes své profesionální trenéry a golfové cvičitele, kteří se starají o „růst“ jejich klientů a svěřenců. Při první návštěvě jakéhokoli golfového resortu doporučuji vyhledat služeb těchto odborníků, vaše golfové začátky to velmi urychlí. Dnešním standardem golfových areálů jsou půjčovny golfového vybavení a příslušenství. Zájemce tedy nemusí vynakládat žádné finanční náklady na zakoupení golfových holí, bot, rukavic apod. Vše se dá v místě areálu zapůjčit.
Hraj golf, změn život. Pod tímto mottem uspořádala Česká golfová federace projekt, mající za úkol v letech 2010-2013 zdvojnásobit členskou základnu a úplně zbavit golf „nálepky“ elitářský, snobský či příliš drahý. Za symbolickou cenu dostane každý zájemce tří hodinový balíček golfových lekce s profesionálním trenérem, který ho provede všemi úskalími.
Myslím si, že golf má v České republice velký potenciál do budoucna a může se vyrovnat ostatním oblíbeným sportům, či volno časovým aktivitám. Teď už jen zbývá zjistit, jaký golfový areál se nachází poblíž vašeho bydliště a váš golfový start může začit právě tam.

Autor: Jakub Švandera

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/10/golf-jako-predmet-rekreace/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.