Kapela na šlapací pohon Ginger Ninjas přijede do Prahy

Nemají žádné auto, jezdí jen na kolech a elektřinu si vyrábí vlastními silami. Přesto už na svém turné projeli východní pobřeží USA, Mexiko, Guatemalu a nyní na kolech putují i po Evropě. Kapelu Ginger Ninjas, která na svých kolech vozí 1200wattový šlapací generátor, si budete moct poslechnout v Praze v sobotu 10. července hned na dvou místech. Spolu s doprovodnými umělci zahrají při otevírání prostoru Bajkazyl na náplavce Rašínova nábřeží a u dřevěného koně v Tróji.

Pleasant Revolution Bicycle Music Festival Tour – západní Evropa 2010. Festival zahrnuje pět kapel ze Spojených států, včetně Ginger Nindžové, a několik evropských hudebníků. Pleasant Revolution ukazuje, že skupiny mohou vystupovat samostatně, bez automobilové podpory, pronášet vlastní vybavení z místa na místo a sehrát úžasnou hudební show kdekoli pomocí „šlapání do pedálů“.

Otevírání Bajkazylu — zahrají Ginger Ninjas — Náplavka Rašínovo nábřeží — 14:00

Bicycle Music Festival — Trojská louka – Vodácká ulice, poblíž dřevěného koně — 18:00–23:00

Na několikaleté turné se Ginger Ninjas vydali z kalifornské Sierra Nevady v roce 2007 a vzali si sebou nástroje a na kola připevněné generátory. Ty se nabíjejí po cestě díky usilovnému pohánění kol vážících až 90 kilogramů a také na koncertech, kde štafetu přebírají diváci. Cílem kapely Ginger Ninjas je ukázat, že se i na velké vzdálenosti dá cestovat bez dodávek a kamionů a šetřit tím životní prostředí.

V Praze Ginger Ninjas zahrají na dvou místech. Od 14:00 hodin rozbalí svůj sound systém na náplavce u Palackého náměstí u nově otevřeného prostoru Bajkazyl. Toto místo určené pro setkávání příznivců městské cyklistiky v sobě spojuje bezbariérovou pouliční dílnu, prodejnu cyklistických doplňků a informační a komunitní centrum. Dalším místem, kam Ginger Ninjas na svých kolech dojedou, bude kavárna u dřevěného koně v Tróji, kde budou hrát od 18:00 hodin. Zatímco koncert před Bajkazylem oslaví unikátní projekt pro rozvoj městské cyklistiky, koncert v Tróji má za cíl naopak poukázat na necitlivý přístup města. Magistrát má totiž záměr postavit vedle oblíbené cyklostezky v Tróji novou silnici.

Hlavním cílem Pleasant Revolution je šíření povědomí o životním prostředí a budování vzájemních kulturních mostů a zároveň vytváření nových, rozmanitých a vzrušujících hudebních zážitků. Mají také schopnost hostit „další místní umělci“ a usnadnit události ve spojení s BMF-ať už na místní hudbu, mluvené slovo či „performance art“. BMF nabízí jedineční a inspirativní zdroje pro učení, se zaměřením na klíčové otázky udržitelné dopravy, obnovitelné energie a komunitní rozvoj umění.

Více o koncertech v Praze se můžete dozvědět z Facebooku , poslechnout si ukázky hudby lze na jejich webových stránkách a můžete se podívat i na video o životě kapely.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/07/kapela-na-slapaci-pohon-ginger-ninjas-prijede-do-prahy/