Auto*Mat pořádá tržiště originálních dárků. Dojet na něj můžete na kole

PRAHA – Nemáte rádi předvánoční nákupní shon, ale přesto chcete svým blízkým a přátelům pořídit originální dárek? Iniciativa Auto*Mat pořádá ve čtvrtek 17. prosince benefiční trh rukodělných, ekologických, krásných i praktických dárků v libeňské Hale C. Odpoledne, večer i noc vám zpříjemní hudební program, projekce a dobročinná tombola. Na vánoční tržiště se můžete přesunout také na kole. Pravidelná cyklojízda vyrazí v 18 hodin z náměstí Jiřího z Poděbrad.

„Vánoční tržiště navazuje na podzimní festival Zažít město jinak, který jsme pořádali v ulicích Vinohrad. Představujeme firmy a komunity zaměřené na rukodělné výrobky nebo pomáhající k lepšímu životu ve městě,“ vysvětluje produkční akce Jakub Hradilek z iniciativy Auto*Mat a dodává: „Originální dárek z tržiště Auto*Matu určitě potěší.“

V Hale C budou k dostání bio bylinky vypěstované komunitou MRKEV, freestyle kadeřnictví, které vytvoří netradiční účes třeba ve tvaru vánočního stromečku, diáře Deafmessenger, fair trade obchod Rybanaruby, tašky a kabely z ojetých cyklistických plášťů Balkan Tango, second-hand made šperky či nová edice triček iniciativy Auto*Mat. Pokud si donesete vlastní tričko, můžete si ho na místě také potisknout originálním motivem. V čajovně bude probíhat výměnný bleší trh, kam můžete přinést to, co nepotřebujete, a odnést si něco jiného, co se vám líbí.

Od 17 hodin bude v hale probíhat program pro děti, od 20 hodin pak večerní hudební program. Zaplacením vstupného na akci návštěvníci podpoří činnost iniciativy Auto*Mat. Ve 21 hodin budou vylosováni výherci tomboly. V balíčku cen najdou cyklistické doplňky a vybavení, knihy a mapy, vstupenky na kulturní představení, lahve vína či poukaz na večeři.

„Nejlepší a nejpříjemnější způsob, jak se na tržiště do Haly C dostat, je připojit se k cyklojízdě, která startuje v 18 hodin z náměstí Jiřího z Poděbrad,“ říká Hynek Hanke z Auto*Matu. Cyklisté si svá kola mohou vyzdobit vánočními dekoracemi, peloton pak pomalým tempem projede centrem města. Cyklojízdu bude doprovázet pojízdný soundsystém s duchovní a vánoční hudbou. „Jízdy se konají každý měsíc, bez ohledu na počasí. Kolo je velmi vhodným dopravním prostředkem do města a jezdit na něm se dá i v zimě,“ dodává Hanke.

Vánoční tržiště Auto*Matu v Hale C, Drahobejlova 15, Praha 9 – Libeň
Doprava MHD: tram 3, 8 – zastávka Ocelářská, tram 12, 15 – zastávka U svobodárny, Metro B – Českomoravská

Poznámky:

1) Pozvánka na vánoční tržiště: http://www.auto-mat.cz/vanocni-vecirek
2) Najdete nás na Facebooku:
http://www.facebook.com/IniciativaAutoMat#/event.php?eid=181693779644&ref=mf
3) Vše o pražských cyklojízdách: http://cyklojizdy.cz

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2009/12/automat-porada-trziste-originalnich-darku-dojet-na-nej-muzete-na-kole/