Vypravte se letos na Fresh Film Fest na kole

PRAHA – Letošní mezinárodní filmový festival Fresh Film Fest oživí cyklojízda pořádaná ve spolupráci s iniciativou Auto*Mat. Cyklojízda startuje již tento pátek 26. srpna v 18.30 hodin od galerie (A)Void na náplavce pod Rašínovým nábřežím. Účastníci cyklojízdy mohou na třech zastávkách shlédnout projekce krátkých filmů z programu festivalu. Cílovou zastávkou je letní kino v Riegrových sadech, kde se večer promítá atmosférický snímek Země kůlů, označovaný za nejlepší americký horor posledního roku. Vstup a projekce včetně letního kina jsou zdarma.

„Jízdní kolo neodmyslitelně patří k životu v moderním městě, což začíná platit také v Praze. Věříme, že si návštěvníci letošního Fresh Film Festu oblíbí jízdní kolo jako šetrný a pohodlný dopravní prostředek na filmové projekce,“ říká Vít Masare z Auto*Matu. Tato iniciativa věnuje zahraničním návštěvníkům festivalu Zelenou mapu Prahy, která jim pomůže najít vegetariánské občerstvení, kluby, nízkoprahová centra, cyklostezky, hřiště a další místa pro kvalitní trávení času.

Produkce letošního ročníku Fresh Film Festu bude převážet filmové kopie mezi jednotlivými místy projekcí na čtyřech elektrokolech od firmy Ekolo a omezí tak zátěž ovzduší i zábor prostoru ulic, které jinak způsobují automobily.

Fresh Film Fest, jeden z nejrespektovanějších evropských festivalů zaměřených na celosvětovou debutovou a studentskou tvorbu, probíhá od 24. do 28. srpna v Paláci Akropolis, kinech Světozor, Kino 35 ve Francouzském institutu, v divadle Ponec, doprovodný program se bude konat i v Polském institutu a na FAMU. Projekce zdarma nabídne Letní kino v Riegrových sadech.

„Oproti loňsku jsme posílili nesoutěžní program s celovečerními debutovými filmy, tedy s prvními nebo druhými snímky daného režiséra,“ říká Martin Pošta, ředitel festivalu. „Řada z nich prošla festivaly v Cannes, Berlinale či Sundance. Jejich společným jmenovatelem je progresivnost, neotřelost a novátorství, a také to, že je jinde než u nás neuvidíte,“ vysvětluje Pošta. Soutěžní program v několika kategoriích představí to nejzajímavější, co se za poslední rok urodilo na celém světě v debutové či studentské tvorbě. „Vybíráme z téměř patnácti set přihlášených snímků,“ dodává ředitel festivalu.

Poznámky:

Více o Fresh Film Ride

Trasa Fresh Film Ride

Zastávky cyklojízdy:

18:30 / start u galerie (A)Void, Náplavka pod Rašínovým nábřežím, Praha 2, krátká projekce

19:30 / zastávka v baru Mrtvá Ryba, Benátské ulice 4, Praha 2, 2. krátká projekce

20:30 / zastávka v Letním kině Fresh Film Festu, Riegrovy Sady (Mlíkárna), film Země kůlů

Fresh Film Ride na Facebooku

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/08/vypravte-se-letos-na-fresh-film-fest-na-kole/