Moravská stezka na území ORL Olomouc, k.ú.Křelov-Břuchotín

Výchozím stavem pro vznik tohoto projektu byla neexistence jakékoliv cyklostezky na k.ú.obce.

Projekt řeší vybudování 4 nových úseků cyklostezek a vyznačení cyklotras na k.ú. Křelov-Břuchotín. Úsek s označením D zajistí výstavbu regionálně významné Moravské stezky na k.ú. obce a její propojení na obdobný projekt města Olomouce. Další tři spojené úseky s označením A,B,C zajistí propojení na tuto páteřní síť a napojení obce na ORP Olomouc a současně propojí oddělené místní části obce Křelov-Břuchotín. Obec splňuje podmínku vzdálenosti od města do 7 km a s k.ú. města přímo sousedí.

Přípravná fáze projektu byla zahájena již v únoru 2009, fyzická realizace projektu byla zahájena v listopadu 2010, předpokládané ukončení fyzické realizace je plánováno na listopad 2011 a celkové ukončení projektu na prosinec 2011.

Cílem projektu je vybudování části regionálně významné Moravské stezky ležící na k.ú. obce a napojení obce výstavbou segregované cyklostezky v rámci městské aglomerace Olomouc a propojení oddělených místních částí obce.

Významem projektu je, že naváže na projekt města Olomouce řešící výstavbu páteřní Moravské stezky na svém k.ú., a tím dojde k integraci obou projektů a stává se smysluplný.

Přínosem je zvýšení bezpečnosti cyklistů pohybujících se nyní po silnici a zkrácení dojížďky do práce.

Autor: Markéta Treutnerová

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/03/moravska-stezka-na-uzemi-orl-olomouc-k-u-krelov-bruchotin/

8 komentářů

Přeskočit k formuláři pro komentář

    • Jitka Skřivánková on 6.5.2013 at 10:04
    • Reakce

    Tento nápad s vybudováním cyklostezky, která propojí oddělené části obcí s aglomerací Olomouce je zcela přínosný. Lidem ušetří čas na dojíždění do zaměstnání, či do školy. Navíc dojde k prodloužení části Moravské stezky. Dbáno je i na bezpečnost cyklistů, kteří už nemusí jezdit po hlavních komunikacích.

    • Zdeněk Brož (REK) on 28.5.2013 at 14:15
    • Reakce

    Určitě je to skvělý nápad, který pomůže občanům k levnější přepravě sebe ať už do práce, do školy nebo k posílení svého těla a užívání si krajiny. Určitě je to také bezpečnější a rodiče se nebudou muset bát poslat své dítě do Olomouce na kole a dítě udělá také něco pro své zdraví.

    • Libor Vavřich (REK) on 28.5.2013 at 19:35
    • Reakce

    Další skvělí nápad, jak propojit aktivní formu života s bezpečností. Tyto cyklostezky pomáhají zkrátit čas všem lidem a ušetří nervy řidičům, protože znám jaké to je, když přede mnou jede kupa cyklistů a jen čekám jestli mi někdo spadne pod kola. Tyto nápady velmi vítám. Navíc to spojí obec s krajským městem Olomoucí.

    • Katarína Sobolová on 29.5.2013 at 11:31
    • Reakce

    Výborný nápad.Ak to bude takto pokračovať s budovaním cyklosteziek,myslím si,že čoskoro sa cyklistika stane stále populárnejšou športovou aktivitou.Naozaj sa ma to teší.Ľudia sa dostanú do zamestnania,do školy,na nákupy rýchlejšie,zadarmo a dokonca robia niečo pre svoje zdravie a majú skvelý pôžitok.Len tak ďalej.

    • Simona Matoušová (REK) on 29.5.2013 at 16:18
    • Reakce

    Tato nově vybudovaná cyklosteska bude určitě přínosem pro každého cyklistu. Takové cyklostesky pomohou ušetřit spoustu času a cyklisté budou daleko více v bezpečí, než kdyby se proháněli na kolech mezi autama. Takové to nápady se mi líbí a doufám, že se rozšíří po celé České Republice.

    • Lukáš Bekr (REK) on 1.6.2013 at 14:10
    • Reakce

    Pro každého aktivního cyklistu to bude určitě přínosem, pro nově začínající cyklisty je to nová motivace jak ušetřit spoustu času a peněz. Tyto cyklostesky vedené přírodou povedou ke zdraví každého z nás. Doufám, že tento projekt pomůže k realizování dalších těchto projektů v České republice.

    • Jan David on 4.6.2013 at 15:12
    • Reakce

    Skvělý nápad. Nejenom, že lidé ušetří peníze za přepravu, ale zároveň udělají i něco pro své zdraví. Můžeme jen doufat, že to nebude jen nějaký výkřik do větru a podobných projektů se u nás v ČR bude realizovat stále více.

    • Bára Pyrochtová on 5.6.2013 at 07:31
    • Reakce

    Článek informuje o výstavbě cyklostezek, které propojí obce s městem Olomouc. Tento projekt po svém realizování bude moci nabídnout možnost aktivního odpočinku prostřednictvím cyklistiky, in-line bruslení či procházek, což je rozhodně velikým přínosem pro občany města Olomouc i přilehlých vesnic. Cyklostezky najdou navíc své uplatnění i v běžném, každodenním životě občanů, kdy jim mohou poskytnout například jednodušší cestu do zaměstnání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.