Olomouc město sportu – pojďme fandit i sportovat!

Je tu nový rok a s ním i spousta předsevzetí. Nechci vás nutit do hubnutí, ale ráda bych vás pozvala, i když s velkým předstihem na významné sportovní akce, které se budou konat  právě v Olomouci. Příznivci sportu jistě ví, o čem je řeč. Pozvání  platí i pro ostatní obyvatelé města a okolí, rodiče s dětmi, prarodiče s vnuky, učitele se svými žáky, studenty, ale i jakékoliv organizace.

II. ročník Volkswagen Olomouckého 1/2Maratonu, 18. 6. 2011

Vloni úspěšně proběhl I. ročník a stal se oblíbeným závodem běhu na 21 km.

Každý z nás není atlet, ale pokud pravidelně trénujete, máte velkou šanci závod dokončit v limitu 3 hodin. V roce 2010 se běžel i závod na 10 km. Snad tomu tak bude i letos. Při tomto závodě si můžete vyzkoušet atmosféru „maratónu“, i když se ještě necítíte na větší vzdálenost. Zajímavým zážitkem je i štafetový závod. Štafetový běh je jednodušší a výborně posiluje týmového ducha!  Dejte dohromady štafetu 4 přátel či kolegů a připravte se!!! Poběží se i 2,5 km. Tento běh je určen rodinám, proto přijďte všichni!!!!!

Nejde tu pouze o sportovní výkony ani hon za nejlepším časem. Jde o to, užít si báječné odpoledne strávené s rodinou a přáteli. Rodinný běh je pro to ideální příležitostí! Jedná se o nesoutěžní běh na krátkou vzdálenost, kterou jistě zvládnou i ti nejmenší či nejstarší v rodině.

A vás všechny ostatní zvu na celou tuto skvělou akci jako fanoušky, kteří přijdou povzbudit nejen své rodinné příslušníky, ale všechny ty, co nezůstali doma a přišli poměřit své síly na trati. Věřte, že takové povzbuzení na trati je pro všechny běžce velice důležité!!! Dodáte jim sílu!!!

A PROTO PŘIJĎTE!!!!!

A bez ostychu tleskejte, pískejte, volejte, křičte a ukažte, že jste tam taky! Bez vás by to nebylo ono, protože síla vašeho povzbuzení žene tyto běžce vpřed. Mnohdy jsou to právě fanoušci, kteří pomohou sportovcům vydržet až do cíle. Ale i bez dobrovolníků na trati a v zázemí závodů nebude žádný závod.

POKUD MÁŠ ZÁJEM POMÁHAT, SLEDUJ: www.praguemarathon.com 

 

V. letní olympiáda dětí a mládeže ČR, 21.-26.6.2011  

Tento rok se našemu městu Olomouc opravdu dostalo odměny. Bude místem pořádání i další významné sportovní akce.  Důležité proto, že naše děti jsou naše budoucnost! A nejen ve studiích či v práci, ale i ve formování životního stylu nové generace. Především v pohybu, ale i ve využití volného času. 

Neváhejte a prohlédněte si web Her V. letní olympiády dětí a mládeže ČR: www.olympic.cz/odm2011/

Jedná se o republikovou soutěž, která opravdu navozuje atmosféru olympijských her. Budou soutěžit krajské reprezentace v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň.  Mladí účastníci tak nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy. 

Ke zhlédnutí máte možnost si vybrat z 19 odvětví sportu doplněnými i o soutěže ve zpěvu či tanci. Olympiády se zúčastní i handicapovaní sportovci, v soutěži Boccia, Showdown a stolním tenise.

NEZAPOMEŇTE PŘIJÍT VŠECHNY POVZBUDIT!

Jistě se mnou budete souhlasit, že největším problémem dnešního obyvatelstva je jednotvárnost životního stylu, kdy mnoho lidí propadá stereotypům a nedokáže se z tohoto koloběhu dostat. Všichni víme, jak je důležitá kombinace zdravého životního prostředí, přiměřené pohybové aktivity a vyvážené stravy, ale i smysluplné využití volného času. Někdy však stačí budování přátelských vztahů formou zábavy, která má téměř neomezené možnosti!

Volný čas je součástí našeho života a záleží jen na nás, jak se necháme ovlivnit životním stylem, který nám přináší mnoho kladných, ale i záporných stránek.

POJĎME SE PROTO ZAPOJIT!!! AŤ UŽ AKTIVNĚ ANEBO PASIVNĚ!!!

Autor: Eva Glavanová

Internetové zdroje:

www.praguemarathon.com

www.olympic.cz

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/01/olomouc-mesto-sportu-pojdme-fandit-i-sportovat/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.