Sportovní areál Vitality Slezsko

V Moravskoslezském kraji v bezprostředním sousedství ocelářského města Třinec leží podhorská obec Vendryně.  Ze všech stran je obklopená malebnými Beskydy, které  místy dosahují výšky až 1000 metrů nad mořem. V obci žije přes čtyři tisíce obyvatel.

V roce 2004 zakoupením staršího, sportovně volnočasového areálu, v obci začala působit firma Vitality Slezsko s.r.o. Změnou územního plánu obce, vydáním stavebního povolení a schválení jiných potřebných materiálů, došlo k rozvoji dané společnosti. Tato se tak stala nejvýznamnějším komerčním objektem obce. Výstavba areálu přinesla možnost růstu a zviditelnění, a pro místní občany další způsob jak trávit volný čas.  Původní nafukovací tenisová hala byla demontována a nahrazena novou, pevnou tenisovou halou. Zbývající část areálu byla přestavěna v moderní sportovní celek. Celá výstavba byla realizována a financována výhradně z prostředků soukromého investora, bez použití jakýchkoliv dotací a půjček.

Obr. č. 1 Tenisová hala v Vendryni 1

Realizace proběhla v několika částech:

Rok 2005  – výstavba moderní, pevné 4-kurtové tenisové haly s tribunou, povrch rebound ace , dále výstavba certifikovaného dětského hřiště, s venkovní restaurací a 18 jamkovým  minigolfem, přestavba a rozšíření venkovních tenisových kurtu ze čtyř na šest a výstavba hřiště na plážový volejbal.

Rok 2009 – přestavba a rozšíření stávajícího restauračního a sociálního zázemí areálu a zahájení výstavby hotelu s welnessem, a kongresovým centrem, který bude ze stávající tenisovou halou pevně propojen. Termín dokončení stavby hotelu je červen 2011.

Obr. č. 2: Vizualzace hotelu

V blízké budoucnosti je plánována  výstavba druhé, pevné tenisové haly a dalších dvou venkovních kurtů.

V rámci volnočasových a pohybových aktivit, areál,   nabízí, již zmíněný tenis,  badminton, plážový volejbal, osvětlený minigolf, bowling, posilovnu, stolní tenis a masáže. Areál je vybaven restaurací s barem, venkovním barem s posezením, a dvěma salónky pro požádání oslav a školení. Mezi hlavní aktivity pořádané společností, patří závodní a rekreační tenis. V klubu již třetím rokem úspěšně funguje tréninkové středisko mládeže, podporované Českým tenisovým svazem. Toto středisko je určeno pro přední regionální hráče a hráčky do 14 let. Areál společně s Českým tenisovým svazem pořádá řadu turnajů, včetně mezinárodních.

 

V oblasti rekreačního tenisu je kromě organizace amatérských turnajů, pořádána zimní amatérská tenisová liga s názvem Vitality cup, které se účastní celkem 61 párů rozdělených do čtyř výkonnostních skupin. V širokém okolí není v takovém měřítku podobná akce nikým organizována. Společnost se věnuje všem věkovým kategoriím. Nabízí dětskou tenisovou školu, organizuje turnaje pro seniory, pořádá benefiční exibiční utkání, kterých se účastní jak tenisové osobnosti tak i osobnosti jiných sportovních odvětví.

Obr.č 4 Benefiční akce

V letních měsících je otevřená letní restaurace s oploceným dětským hřištěm a minigolfem. Tato služba oslovuje zejména rodiče s dětmi. Tito do areálu přijíždějí z nedalekého Třince, často na kolech, pěšky s kočárky apod. Zatím co se mohou občerstvit ve stínu zahradní restaurace, děti si pod jejich dohledem hrají na venkovním certifikovaném, dětském hřišti, či minigolfu.

Obr. č. 5: Část dětského hřiště

Další úspěšnou akcí, je pořádaní  příměstských dětských táborů. Tyto jsou organizovány v době prázdnin, v 6   turnusech.  

Tábory jsou celkově  pojaty, jako celodenně pohybově aktivní. Hlavním zaměřením je  výuka tenisu, doplněná plaváním či jízdou na koni.

Poloha areálu napomáhá tomu, že častými návštěvníky jsou občané Polska a Slovenska. Tito areál navštěvují nejen za rekreačním sportem, ale účastní  se i námi pořádaných akcí. Další významnou skupinou zákazníků, jsou zaměstnanci Třineckých železáren a.s., kteří u nás uplatňují tzv. zaměstnanecké benefity, určené výhradně na regeneraci a obnovu sil.     

Závěrem chci říct, že jsem nesmírně rád, za možnost pracovat v této moderní a stále se rozrůstající společnosti, která je zaměřená na komunální rekreaci a aktivní trávení volného času. A těm, kteří se budou nacházet v okolí, vřele doporučuji návštěvu areálu a strávení svého volného času právě v něm. 

Autor: Roman Sztula

Zdroje:

www. vitalityslezsko.cz

www.vendryne.cz

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/12/sportovni-areal-vitality-slezsko/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.