Co byste neměli minout? Výběr toho nejzajímavějšího z programu

Zákoutění není krycí název pro čůrání v rozích, ale naopak hra pro děti ke zkrášlení bránických dvorků. Můžete se na ní zapojit například sběrem vajec od bránických slepic nebo hrou na prádelní šňůru. Braník

Při městské hře I Spy si můžete zkusit, jak asi probíhá boj o přežití mezi dopravními prostředky. Kdo získá nejvíce cestujících, vyhrává. Dejvice

Unikátní prohlídky hned na několika místech připravilo sdružení Pragulic. Odhalí Vám zákoutí a okolí v jednotlivých zónách očima netradičních průvodců, kteří vypráví svou osobní zkušenost na pozadí historie města a palčivé problematiky bezdomovectví. Libeň, Dejvice, Letná, Karlín a Vršovice

Letošní pražská sklizeň bude k ochutnání hned na několika místech. Cukety, rajčata, dýně a další dobrůtky z Holešovic nabídne Prazelenina. Na opačném konci města, v Zahrada KC, se sejdou městští zahradníci z komunitních zahrad sdružení Kokoza.  Co se nesní, můžete  dát do domácího kompostéru v Haštalské, takže skončíte nejen s plným břichem, ale i čistým ekologickým svědomím.

Nebuďte překvapeni, když v Karlíně potkáte pasoucí se koně. Budou vytvářet vhodnou scénérii pro sousedskou slavnost před kavárnou Divokých matek. A kdo nemá rád koně, ocení třeba čerstvou rybu z blízkého Karlínského farmářského trhu. Největší zvířátka jsou ovšem jak známo děti, ty si můžete pro změnu bezpečně odložit u Divokejch v herně.

Posloucháte rádi „romcore“? Nekompromisní romská muzika v podání kapely Romano Trajo bude k poslechu v 18:00 v košířské zóně. V tvrdším duchu bude i boxerská exhibice slavného romského trenéra Stanislava Tišera na Žižkově. Romano suno zas představí romskou literární tvorbu.

Zažít město jinak se také dá celé protančit. Pouliční swingová tančírna bude v Karlíně. Jižní rytmy potečou z Vinohrad až do Vršovic, na Americké to začíná milongou a flamencem a na Krymské končí salsou a cumbiou. Moderní tanec předvede Taneční konzervatoř Praha v Hlubočepích, a nebojte bude pak i dílna pro návštěvníky. A kdo si prostě chce jenom pořádně zatrsat, najde dobrou muziku v každé druhé zóně. V Libni to bude klasika v podání Pohřební kapely, na Letné rovnou celá scéna Letná žije! Na Bořivojce máte dokonce na výběr hned ze dvou hudebních stagí 

Dvakrát dva metry dřevěného koupacího mola můžete společně postavit na akci M v blízkosti Kyjského rybníka. Pěkně vykoupat se taky můžete v Troji, když budete machrovat na zdarma vypůjčených kánoích a kajacích. Naštěstí půjčují i záchrané vesty!

Herci budou číst pro zrakově postižené v Bráníku a hry ve znakovém jazyce pro slyšící i neslyšící děti si můžete zahrát v Ládví.

Filmové projekce a oživení Automatu Svět vás čeká v Libni. Na Letné zas zazáří BIO OKO, a to hned třikrát, pro děti pásmem animovaných filmů, pro jejich uvědomělé rodiče dvěma filmovými kousky (Urbanized a SuperClasico).

V Haštalské na vodním baru můžete s klidem nechat popíjet i děti. A čisté svědomí budete mít i když jim koupíte mrkev v rohlíku od HotKarot v Dejvicích.

V Uruguayské ulici nebudete vůbec potřebovat peníze. Na unikátním výměnném trhu vám stačí přinést něco, co už nepotřebujete a vesele barterovat. Máte-li to trochu blíž na Žižkov, v Bořivojce pořádá bezpeněžní zónu asociace Alerta.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2012/09/co-byste-nemeli-minout-vyber-toho-nejzajimavejsiho-z-programu/