Adriatická Riviéra – aktivní pobyt u moře

Každým rokem je tomu tak a dalo by se to nazvat ,, velkým Exodusem“.  Nekonečné kolony automobilů  již na dálnici A14 od Bologně směrem k jihu na Rimini a Riccione.  Riccione, jedno    z turistických a lázeňských letovisek Adriatické riviéry,  leží v oblasti Emilia-Romagna. Město má velmi pěknou architekturu,  krásnou vilovou zástavbu a všude plno zeleně. Název Zelená perla Adrie  náleží této lokalitě plným právem. Ráj pro ty, kteří milují moře a krásné pláže. Město zábavy ve dne i v noci , které  nabízí  svým hostům velmi široký výběr  zábavy pro všechny věkové kategorie.

Na pláži se nemusíme jen  opalovat , ležet  a koupat se , ale můžeme se i aktivně  účastnit spousty turnajů v plážových disciplínách jako jsou:  beach tenis, beach volley,  beach rugby, beach handball,  foot volley, beach freesbe, až po regaty, pedalonghe  a závody v plavání. Ti méně nároční se zde mohou věnovat populárním a vyhledávaným  disciplínám mezi které patří  petang, tahaní za provaz, ranní rozcvička atd.

 

Novinkou léta se stal Beach & Nordic Walking.

 

Chcete-li strávit Váš den odlišně a nejen na pláži, můžete  navštívit jeden z těchto vodních, anebo tematických – zábavných parků, kterých je tu opravdu plno.

     OLTREMARE –  nejzajímavější částí tohoto tematického parku je delfinárium . Tato struktura patří mezi největší a nejmodernější na světě. Obsahuje 9 miliónů litru slané vody pro 7 exemplářů delfínů.   

          Aguafán – vodní park v rozloze 90 tisíc metrů čtverečných zeleně a stinných oblastí kde můžeme najít co nejvíce vzrušujícich a zábavných vodních her v celkové délce až přes 3km . Mezi zajímavé atrakce patří  velký bazén ve kterém se uměle tvoří mořské vlny, různé vodopády, cestičky s nebulizéry a spousty prostorů a atrakcí pro malé děti. Na své si zde přijdou i dospělí , kteří zde sjíždějí z nejvyššího tobogánu v rychlosti 65km/h a to v délce 90 metrů. Na to je opravdu potřeba spousty adrenalínu i samotný název této atrakce Kamikadze vám může napovědět , co vás asi čeká.                                                                      

                                                                                                                                                 

Všem čtenářům přeji velmi příjemné a hlavně co nejvíc aktivní prožití Vašeho pobytu v tomto malém přímořském městečku Riccione na Adriatické Riviéře, které Vám může nabídnout opravdu všechno k Vaší rekreaci.

Autor: Iveta Risová

Zdroje:

 http://www.aquafan.it/scopri-parco.php

http://www.oltremare.org/esplora-parco.php

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2011/01/adriaticka-riviera-%e2%80%93-aktivni-pobyt-u-more/

1 komentář

    • Iveta Risova on 14.3.2011 at 22:10
    • Reakce

    Pro zajimavost pridavam video di Beach-Nordic Walking v Riccione
    http://www.youtube.com/watch?v=JTyha1KDfRQ&NR=1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.