Hledáme dobrovolníky na pomoc s organizací Zažít město jinak

Zažít město jinak se blíží! V sobotu 25. září proběhne už popáté pouliční happening a velká podzimní cyklojízda, které pořádá sdružení Auto*Mat v rámci Evropského týdne mobility. Čeká vás zase sváteční projížďka Prahou v pelotonu tisíců cyklistů, ale také pouliční umělci a živá hudba, fairtradové a eko-výrobky a aktivity pro děti ve vinohradských ulicích bez aut.
Festival Zažít město jinak navštíví každoročně tisíce návštěvníků. Organizace takové akce je velmi náročná a bez pomoci mnoha dobrovolníků by nebyla možná. I letos proto hledáme lidi, kteří sympatizují s našimi aktivitami a chtějí přispět svou prací k uskutečnění této jednodenní vize lepšího života ve městě.

Koho hledáme?

Protože každý má jiné časové a organizační možnosti, můžete si vybrat z uvedených prací. Každý úkol je pojat tak, abyste si zároveň mohli užít i program festivalu.

Organizační služba na vstupech do oblasti: Během akce vznikne v oblasti Vinohrad rozsáhlá zóna bez aut. Na hlavních vstupech potřebujeme dvoučlenné hlídky, které budou dohlížet na to, aby řidiči respektovali zákaz vjezdu, a poradí jim, jak uzavřenou oblast objet.
Služba na vstupu bude vždy dvouhodinová.
Pokud máte zájem o tuto práci, zkuste přemluvit kamaráda/kamarádku, aby hlídkoval(a) s vámi.
Co je potřeba: nebát se mluvit a samostatně řešit nastalé problémy.
Celkem hledáme asi 32 lidí. Budou to dvouhodinové služby v době mezi 12. a 20. hodinou.

Roznos letáků: Během akce budeme účastníkům rozdávat letáky s mapkou zóny bez aut a poskytovat informace o programu festivalu. Služba roznosu je vždy dvouhodinová. Pokud máte zájem o tuto práci, zkuste přemluvit kamaráda/kamarádku, aby roznášel(a) s vámi.
Co je potřeba: nebát se mluvit s lidmi, hodí se i angličtina.
Celkem hledáme nejméně 16 lidí. Budou to dvouhodinové služby v době mezi 12. a 20. hodinou.

Úklid: Po akci bude třeba uklidit vinohradské ulice, sesbírat odpadky a sklidit přinesené věci. Pracovat se bude v malých skupinkách rozdělených do jednotlivých oblastí. Práce zabere max. 1,5 hodiny. Vybavení pro úklid dostanete od nás.
Celkem hledáme 20 lidí. Práce bude probíhat cca od 20 hodin.

Technická pomoc: Před začátkem a po skončení akce budeme potřebovat pár silných a šikovných pomocníků pro přenášení věcí a instalaci stánků.
Celkem hledáme asi 7 lidí na dopoledne a 7 na večer. Práce bude probíhat dopoledne mezi 9. a 12. hodinou a po skončení akce, mezi 20. a 22. hodinou.

Kde se přihlásit?

Pokud byste se k nám chtěli přidat a s něčím z výše uvedeného nám pomoci, ozvěte se prosím Kristině Karasové na kristina.karasova@auto-mat.cz.
Jestli vás zajímá spíš ježdění na kole a chcete pomoci s organizací cyklojízdy, ozvěte se Vítkovi Masare na vitek.masare@auto-mat.cz.
A v obou případech můžete taky jen dorazit na jednu z našich organizačních schůzek!

Předem děkujeme a těšíme se na spolupráci!

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/08/hledame-dobrovolniky-na-pomoc-s-organizaci-zazit-mesto-jinak/