Filmový večer se sdružením Auto*Mat

Kino Světozor, pondělí 12. dubna, 20:30, české titulky. V rámci večera budou promítnuty tři středometrážní dokumentární filmy o udržitelné dopravě a veřejném prostoru. Po projekci budete mít možnost diskutovat tato témata se zástupci iniciativy Auto*Mat.

,,Londýn: Cena dopravy“ zkoumá zavedení systému, kdy jsou řidiči nuceni platit poplatky za dopravní zácpu, kterou ve městě způsobují. Konfrontuje tak představu, že města musí být navržena pro automobily. Film ukazuje, jak se v důsledku těchto poplatků město stále rapidně rozvíjí, avšak aniž by současně rozvíjelo svoje dopravní problémy.

,,Umění i věda Renza Piana“ ukazuje moderní přístup světoznámého architekta k designu veřejných prostor. Inspirován přírodou navrhuje budovu vhodnou pro muzeum přírodních věd 21. století.

,,Pažíž: Vélo Liberté“ sleduje zavádění systému veřejných automatických půjčoven kol Vélib, který přiměl lidi jezdit na kole a používat veřejnou dopravu namísto osobních automobilů. Můžeme sledovat, jak se pomocí těchto alternativ v městě objevuje zcela nová pop-kultura.




V kině Světozor

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2010/04/filmovy-vecer-se-sdruzenim-automat/