Předali jsme pražskému zastupitelstvu petici proti omezování cyklistů

V pátek 20. října jsme předali 132 archů petice proti omezování jízdy na kole v bezmotorových zónách Prahy 1 pražskému zastupitelstvu. Na program jednání by se kauza měla dostat 2. listopadu.

Auto*Matu se podařilo během necelých tří týdnů zmobilizovat veřejnost a nasbírat rekordní počet podpisů pod svou papírovou petici namířenou proti plánovanému omezení jízdy na kole v centrální části Prahy od 10 do 17 hodin. V pátek 20. října předali zástupci Auto*Matu archy s 1 337 popisy Pražanů (a dalšími 182 podpisy Mimopražských) předsedkyni Kontrolního výboru Zastupitelstva hl. m. Prahy Jaroslavě Janderové. Na svém zasedání 2. listopadu se může zastupitelstvo buď obecně vyjádřit, že chce zachovat průjezd pro cyklisty pěšími zónami Prahy 1, nebo může uložit radním, aby v tomto směru jednali s městskou částí.

Podporu Auto*Matu v boji proti omezování cyklistů vyslovila a petici podepsala i celá řada osobností z uměleckého světa (Krištof Kintera, Martha Issová, David Ondříček, Anna Polívková, Michal Kurtiš, Bohdan Holomíček, Osamu Okamura, Viktor Stoilov a další).

 

 

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2017/10/predali-jsme-prazskemu-zastupitelstvu-petici-proti-omezovani-cyklistu/