Není mi to fuk!

Již po jedenácté proměníme třetí zářijovou sobotu spolu s obyvateli, místními spolky, umělci a drobnými podnikateli ulice našich měst – tentokrát rekordních 71 míst v Praze a 21 v dalších městech. Naopak poprvé jsme se rozhodli požádat vás, účastníky Zažít město jinak, o finanční pomoc. Na realizaci letošních slavností jsme spustili crowdfundingovou kampaň s mottem #Nenímitofuk, která poběží do 17. září. Ukažte nám, že vám vaše město, ulice a život v nich, není fuk. Pomozte nám a stovce místních organizátorů proměnit ulice z míst míjení na místa setkávání.

Kromě tradičních míst se letos nově zapojila města jako Písek, Jihlava, Liberec, ale třeba i Terezín. V Praze se v místa setkávání poprvé promění Jateční ulice, Přístavní, Vojtěšská, Puškinovo náměstí nebo na Praze 3 ulice Lucemburská a Slavíkova. S nárůstem oživených míst roste i rozpočet na celou organizaci události, proto jsme se rozhodli požádat o pomoc samotné návštěvníky. Letos se přihlásilo dokonce o 8 měst a 12 ulic v Praze více. A to něco stojí. Aby byly sousedské slavnosti finančně udržitelné, potřebují organizátoři ze spolku Auto*Mat dlouhodobější finanční podporu. „Zažít město jinak je a bude pro návštěvníky vždy zadarmo. Nechceme a ani se nemůžeme spoléhat jen na podporu dotací. Proto jsme se poprvé rozhodli požádat o podporu samotné návštěvníky,“ říká koordinátor Zažít město jinak Martin Šotola.

Crowdfundingovou kampaň s cílovou částkou 350 000 Kč podporuje formou odměn mnoho známých osobností. Jako poděkování za vaši finanční podporu jsme si pro vás připravili poděkování formou různých zážitků. Vavřinec Hradilek, stříbrný medailista z LOH 2012, vás proveze na paddleboardu po Vltavě, s architektem Adamem Gebrianem se projdete po zajímavých místech Prahy, herec Kryštof Hádek vás zve do divadla, s herečkami Simonou Babčákovou a Ester Kočičkovou si střihnete improvizaci, umělec Krištof Kintera vás zase přivítá v jeho ateliéru nebo si zbarvíte byt, zahrádku, květináč větrníkem v barvách Zažít město jinak, který je ústředním motivem celé kampaně. Sbírka probíhá do 17. září na webových stránkách zazitmestojinak.cz/daruj.

Podpořit dlouhodobé aktivity Zažít město jinak můžete formou pravidelného dárcovství po celý rok. Pomozte nám a stovce místních organizátorů proměnit ulice z míst míjení na místa setkávání. Sledujte naše facebookové stránky, ať vám nic neunikne.

Díky Nadaci Karla Janečka z každé darované stokoruny získá Zažít město jinak 62 korun navíc. A to až do výše 90 000 Kč.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.vemeste.cz/2016/08/neni-mi-to-fuk/